Vegan breakfast (or lunch) burrito
2-3 personen | 15 minuten bereidingstijd
Ingrediƫnten:
- 2.5 eetlepels Tofu Scramble Mix
- Tofu (blok van ca. 375 gram)
- Cherry tomaatjes gehalveerd, ca 50 gram
- 200 gram rode kidney bonen
- Verse koriander naar smaak
- Krulsla
- Sriracha
- Volkoren wraps
- Avocado
Bereiding:
Stap 1: Verwarm een klein beetje olie en verkruimel ondertussen de tofu met je handen.
Stap 2: Voeg de verkruimelde tofu en de Tofu Scramble Mix toe aan de pan en meng goed door elkaar. Bak op medium hoog vuur voor ca. 8 minuten, totdat de tofu goudbruin begint te kleuren.
Stap 3: Bak de laatste 5 minuten de gehalveerde tomaatjes en bonen mee.
Stap 4: Verwarm de wraps in een droge pan. Ik vind het lekker als je deze wat langer bakt zodat ze een krokant, bruin laagje krijgen. Dat geeft wat extra structuur.
Stap 5: Beleg de wraps met de sla, het tofu mengsel en de avocado, strooi hier de koriander overheen en besprenkel met een beetje Sriracha.
Stap 6: Vouw de burrito dicht en bon appetit!
Mega gezond en mega lekker!
Variatie-tip:
Je kunt natuurlijk eindeloos varieren met de inhoud. Je kunt bijvoorbeeld rode rijst of zoete aardappel toevoegen. Dan is het ook heerlijk als avondeten!