n8c3y2eet9nicgcn25gjzjgni5smaz
Planty You | buddha bowl mealprep

Buddha bowl mealprep

35 minuten bereidingstijd | 4 dagen lunch

Ingredienten

Tofu-bowl

  • 1 blok tofu (375 gram)
  • 1/2 theelepel gemberpoeder
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 stronk broccoli
  • 150 gram basmati rijst
  • 100 gram soja boontjes
  • 150 gram wortel/kool mix
  • 2 theelepels sesamzaad

Dressing bij tofu-bowl:

  • 60 ml rijst azijn of appelciderazijn
  • 2.5 eetlepels tahina
  • 1/5 eetlepel mosterd
  • 3 eetlepels agavesiroop
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 theelepel gedroogd gemberpoeder
  • 1 theelepel sriracha

Kikkererwten-bowl

  • 400 gram kikkererwten
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 2 zoete aardappels (of al in stukjes gesneden)
  • 150 gram couscous
  • handvol gemengde slablaadjes
  • pompoenpitten
  • Optioneel: bij serveren nog een 1/2 avocado toevoegen. 

Dressing bij kikkererwten-bowl:

    • 4 eetlepels hummus
    • 2 eetlepels water
    • sap van ca. 1 citroen (naar smaak)
    • peper en zout

    Bereiding:

    Stap 1: Maak je rijst en couscous klaar zoals aangegeven op de verpakking.

    Stap 2: Verwarm de oven voor op 200 graden.

    Stap 3: Meng de kikkererwten met zout,  komijnpoeder, kurkuma en chilivlokken.

    Stap 4: Meng in een andere kom de tofu met de gember, knoflook zout en peper.

    Stap 5: Leg de kikkererwten en zoete aardappel apart van elkaar op en bakplaat. Als het niet op dezelfde plaat past: leg de broccoli-roosjes en zoete aardappel-blokjes op een andere plaat. Spray dit met een beetje olie en peper en zout. Doe de bakplaten in de oven, de bakplaat met de kikkererwten en tofu boven de andere bakplaat aangezien deze een beetje krokant mogen worden. Verwarm voor ca. 25 minuten.

    Stap 6: Combineer de ingredienten voor beide dressings in twee verschillende bakjes. Meng goed. En bewaar in aparte tupperware potjes/bakjes.

    Stap 7: Rijst en couscous afgekoeld? Verdeel de rijst over 2 bakjes en de couscous over de andere twee bakjes. Verdeel de ingredienten van de beide bowls over de bakjes. Bewaar de bowls en dressings in je koelkast.

    Stap 8: Klaar om te eten? Giet de (helft van de) dressing over de bowl.

     

     

     

     

     

    Binnen 35 minuten heb je 4 lunches gemaakt, die je deze week mee kunt nemen naar je werk. Ideaal toch?

    Gezondheidstip: Wist je dat de schil van de zoete aardappel wel 10x meer antioxidanten dan de aardappel zelf bevat? Super gezond om de schil aan de aardappel te laten zitten dus!