
Butter cauliflower
15 minuten bereidingstijd | + 15 minuten in de pan | 4 personen
Ingrediënten
Voor de saus:
- 175 cashewnoten (ongezouten & ongebrand)
- 140 gram tomatenpuree
- 500 ml water
- 1 eetlepel garam masala
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel komijn
- 1/2 theelepel korianderpoeder
- 1/2 theelepel gemberpoeder
- 1/4 theelepel chilipeper (+ meer naar smaak)
Voor de butter cauliflower:
- 2 eetlepels vegan boter
- 1 ui
- 4 teentjes knoflook
- ca. 1/2 bloemkool
Ter garnering:
- Koriander
- Vegan naanbrood
- Partje citroen
- Gebakken uitjes
Bereiding:
Stap 1: Doe de cashewnoten in een bakje en giet er kokend water overheen. Laat dit 10 minuten staan.
Stap 2: Doe ondertussen alle ingrediënten voor de saus in een blender of keukenmachine. Voeg de cashewnoten toe als ze 10 minuten hebben geweekt. Blend tot er een gladde saus is ontstaan (dit kan best een minuutje of 2-3 duren, afhankelijk van de kwaliteit van je machine).
Stap 3: Smelt ondertussen de boter in een pan op zacht tot medium vuur. Hak de ui fijn en pers de knoflook. Fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn en een beetje beginnen te bruinen (ca. 5 minuten). Snij ondertussen de bloemkool in hapklare roosjes.
Stap 4: Doe de saus en de roosjes bloemkool in de pan. En kook zachtjes voor 11-13 minuten (haal van het vuur als de bloemkool zacht is, maar nog wel een kleine bite heeft).
Stap 5: Kook ondertussen de rijst en verwarm het naanbrood in de oven.
Stap 6: Serveer de rijst met de saus met bloemkool en garneer met koriander en een partje citroen.
Bon appetit!
Geen butterchicken, maar butter cauliflower. Simpel, snel, lekker!