Chiazaadpudding met frambozen & blauwe bessen
4 porties | 20 minuten bereidingstijd | laat een nacht in de koelkast staan zodat de chiapudding stevig wordt
Ingredienten
Voor de chiazaadpudding:
- 250 ml plantaardige melk
- 45 gram ongebroken chiazaad
- 2 eetlepels agavesiroop (40 gram)
- Sap van een 1/2 citroen
- Zeste van een citroen
- 1/2 theelepel vanille extract
- 1/8 theelepel zout
Voor de fruitmixjes:
- 75 gram blauwe bessen (bevroren)
- 75 gram framboos (bevroren)
Voor de havermoutyoghurt:
- 440 gram sojayoghurt
- 100 gram havermoutvlokken
- 60 gram agavesiroop
- 60 gram gebroken lijnzaad
- 1/8 theelepel zout
Eventueel ter garnering:
- Verse blauwe bessen of frambozen
Bereiding:
Stap 1: Meng de ingredienten voor de chiazaadpudding goed door elkaar. Laat ca. 10 minuten staan en roer af en toe nog even door.
Stap 2: Laat ondertussen de frambozen en blauwe bessen apart van elkaar ontdooien. Voeg aan beide 2 eetlepels gekookt of zeer warm water toe om het dooi-proces te versnellen. Pureer beiden zodra het fruit (voldoende) is ontdooid. Hou gescheiden.
Pas op! niet meer dan 2 eetlepels toevoegen, dan wordt het te waterig.
Stap 3: Meng ondertussen alle ingredienten voor de havermoutyoghurt door elkaar. Het wordt een beetje een dikke massa, dat is de bedoeling!
Stap 4: Is je chiazaadpudding al een beetje dik geworden? Doe dan de helft van je pudding bij de gepureerde frambozen en de andere helft bij de gepureerde blauwe bessen. Hou de twee vruchtenpuddings gescheiden. Meng ieder mengsel goed.
Stap 5: Pak een mooi en groot glas en maak laagjes met de fruitpudding en de haveryoghurt. Begin met een fruitpudding. Eindig met een laagje havermout yoghurt. Garneer eventueel met wat verse frambozen of blauwe bessen. Dek af en zet een nacht in de koelkast (voor minstens 2 dagen houdbaar).
Heerlijk om de dag van te voren te maken en in het weekend feestelijk te ontbijten!
Gezondheidsinformatie en -tip:
Chiazaad en lijnzaad zit bomvol omega 3 en vezels; En de fytochemicalien in frambozen en blauwe bessen geven zowel een boost aan je cognitie als strijden tegen kankercellen. Een super gezond begin van de dag dus!