Club sandwich met tofu
2 personen | 20 minuten bereidingstijd
Ingredienten
Voor de tofu:
- 1/2 blok tofu
- 2 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels agavesiroop
- 1 eetelepl appelcider azijn
- een flinke snuf gerookt paprikapoeder
Voor de club:
- 6 volkoren boterhammen
- avocado
- sla
- tomaat
- komkommer
- hummus
- mosterd
Bereiding:
Stap 1: Rooster de boterhammen.
Stap 2: Pers de tofu als je daar de tijd voor hebt, ik doe het ook wel eens zonder te persen, nog steeds lekker! Snijd de tofu door tweeën en halveer deze zodat je 4 dunne plakken krijgt.
Stap 3: Meng de overige tofu-ingredienten in een bakje en leg de tofu hierin. Laat 5-10 minuten marineren.
Stap 4: Snijd alvast je avocado, tomaat, komkommer.
Stap 5: Verwarm nu een pan met een halve theelepel olijfolie en bak de plakken tofu op medium hoog vuur met de marinade tot ze goudbruin kleuren.
Stap 6: Beleg de geroosterde boterhammen met een laagje hummus, een dun laagje mosterd en de rest van de ingredienten. Gebruik 3 boterhammen (zoals op de foto) en snijd diagonaal door midden.
Bon appetit!
Trakteer jezelf op deze bijzonder lekkere lunch!
Tip:
Weet je al eerder dat je deze club wilt maken? Pers de tofu dan al eerder (max 24 uur) en leg hem geperst in de marinade. Dan is deze lunch nog lekkerder en echt in een handomdraai gemaakt!