n8c3y2eet9nicgcn25gjzjgni5smaz
Planty You | Romee

Vaker plantaardig

Het gaat er niet om wat je niet kunt bijdragen, het gaat erom wat je wel kunt bijdragen.

Ik had laatst een gesprek met mijn buurman. Leuke vent. Echte Amsterdammer. Van wie ik terecht vermoedde dat hij verre van vegan was.

Hij vroeg me wat ik deed (we zijn hier pas net komen wonen) en ik vertelde dat ik plantaardig voedingsdeskundige ben en mensen help gezonder te eten.

Dat zei ik een beetje aarzelend, omdat de reactie op veganisme niet altijd even enthousiast is. En ik toch nog vele jaren met hem door één deur wil kunnen.

Ik vond zijn reactie fantastisch. Het was niet de standaard reactie dat hij kaas nooit zou kunnen missen, vleesvervangers niet lekker vindt of dat hij dat echt noooooit zou kunnen.

Maar hij snapte wel dat ik dat belangrijk vond en begon te benoemen wat hij allemaal deed voor het klimaat. En hoe erg hij daarmee bezig is.

Toen ik benoemde dat stapjes maken op een plantaardig pad één van de grootste bijdragers is voor het klimaat, stond hij daar ook gelijk voor open. Sojamelk vond hij al lekker alleen niet zo voor in zijn koffie, maar bij het horen over de Oatly Barista versie wilde hij dat gelijk uitproberen. En zo gingen we even door.

Begrijp me niet verkeerd. Hij wordt absoluut niet vegan en zal waarschijnlijk vanavond nog een stukje vlees eten. Maar de postieve reactie van wat hij wél kon doen, vond ik top.

Het gaat er namelijk niet om wat je niet kunt bijdragen. En wat je niet kunt laten staan of nooit zou kunnen missen. Het gaat erom wat je wel kunt bijdragen.

 

We don’t need a few vegans eating a perfect diet.
We need lots of people doing it imperfectly. 

 

Focus niet op wat je niet wilt laten gaan, maar focus op wat je wel kunt veranderen.

Zou je wel vaker plantaardig willen eten, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Daar heb ik een cursus voor gemaakt.

Voor inspiratie, motivatie en kennis. Voor go-to recepten, die je op een doordeweekse avond in een handomdraai op tafel zet. Voor tools om een maaltijd lekker te bereiden. Voor must-haves in je voorraadkast.

Voor die momenten dat je het wel kunt en wilt doen. Want ook daarmee maak je impact. En die impact is groter dan je denkt. Waarom? Dat vertel ik je in de cursus.

Ik bied de cursus tijdelijk voor €29,- i.p.v. €49,- aan. Doe je mee? Lees hier meer over de cursus.