Edamame boontjes
borrelportie voor 4 personen | 5 minuten bereidingstijd
Ingredienten:
- 180 gram bevroren, ongedopte edamameboontjes*
- maldon zoutvlokken (of ander grof zeezout) naar smaak + zout voor in het koowater
* Helaas kun je de bevroren boontjes alleen bij Aziatische toko’s /supermarkten vinden. Loop je daar eens langs? Koop dan een paar zakken die je in de vriezer kunt bewaren!
Niet getreurd als je geen toko in de buurt hebt, de Albert Heijn verkoopt deze boontjes ook. Dan zijn ze al voorbereid en hoef je er niets meer aan te doen.
Bereiding:
Stap 1: Breng een grote pan water met zout aan de kook.
Stap 2: Doe de bevroren edamame boontjes in het kokende water en breng het water weer aan de kook.
Stap 3: De boontjes zijn klaar als ze gaan drijven, ca. 2 minuten nadat het water weer is gaan koken.
Stap 4: Giet de boontjes af, doe ze in een bakje en bestrooi met het maldon zout.
Let op: je eet de schil van de edamame boon niet!
Hoe eet je een edamame boon?
Pak de boon bij één van zijn zijn puntjes vast en rits de boontjes met je tanden uit hun omhulsel. Dan krijg je meteen het zout mee dat daaroverheen is gestrooid!