Brownie o.b.v. kikkererwten
15 minuten bereidingstijd + ca. 45 minuten oventijd
Ingredienten
- 240 gram kikkerkerwten
- 120 gram ontpitte dadels / ca. 7 medjoul dadels
- 125 gram tahini
- 60 ml water
- 2 a 3 eetlepels agave (optioneel, als je van zoet houdt)
- 2 eetlepels cacao poeder
- 2 theelepels vanille extract
- 1 theelepel bakpoeder
- een handje pure (vegan) chocolade druppels + 2 eetlepels ter garnering
- 1/4 theelepel zout
Bereiding:
Stap 1: Verwarm de oven voor op 175 graden.
Stap 2: Ontpit de dadels en snijd in stukjes. Doe in keukenmachine met 60 ml water.
Stap 3: Voeg de rest van de ingredienten toe, behalve de chocolade druppels. Meng goed tot er een glad beslag ontstaat (dit kan wel 2 minuten duren).
Stap 4: Voeg het handje druppels toe en meng nog even kort in de keukenmachine zodat ze door het beslag verdeeld worden, zonder stuk gemalen te worden.
Stap 5: Verdeel over een ovenschaal, strijk glad met een lepel en verspreid de 2 eetlepels chocolade druppels over het beslag.
Stap 6: Zet de brownie ca. 45 minuten in de oven.
Een ongelofelijk lekkere snack met alleen maar voedzame ingredienten.
Bon appetit!