n8c3y2eet9nicgcn25gjzjgni5smaz
Planty You | gezonde muffins

Gezonde cupcakes (zonder bloem)

9 cupcakes | 10 minuten bereidingstijd + 20 minuten in de oven

Ingredienten: 

  • 150 gram kikkererwten
  • 100 gram 100% pindakaas
  • 100 gram agave siroop
  • 55 gram havervloken
  • 135 gram rijpe banaan
  • pure, vegan chocolade naar smaak
  • 2 theelepels vanille extract
  • 3/4 theelepel bakpoeder
  • 1/4 theelepel zout
  • 1/8 theelepel baking soda

Bereiding:

Stap 1: Verwam de oven voor op 180 graden.

Stap 2: Giet de kikkererwten af en spoel goed af met stromend water (anders behoud je de smaak van kikkerertwen)

Stap 3: Doe alle ingrediënten, behalve de chocolade, in een blender of keukenmachine en pulseer tot het een egale massa is (let op: de havervlokken moeten ook helemaal vermalen zijn)

Stap 4: Vet het cupcake-blik in met een beetje olie of gebruik siliconen vormpjes; dan heb je geen olie nodig.

Stap 5: Doe de helft van het deeg in 9 vormpjes.

Stap 6: Hak de chocolade in stukjes en strooi naar smaak over het deeg. Top nu het deeg met chocolade af met de rest van het deeg, zodat de chocolade in het midden van de cupcake zit.

Stap 7: Bak de cupcake voor 20 minuten. En laat nog 20 minuutjes afkoelen.

Bewaar ze 3-4 dagen in de koelkast of minstens 3 weken in de vriezer! 

 

Cupcakes op basis van kikkerertwen? Gaaaatver!

Nee hoor. Je proeft de kikkererwten niet, maar krijgt wel jouw gezonde dosis peulvruchten binnen. Win-win. Probeer het eens!

Tip:
Ik heb dit recept aangepast van Chocolate Covered Katie. Een blog vol gezonde vegan snacks en desserts (helaas vegan, niet plantaardig en onbewerkt, maar dat kun je zelf aanpassen). De moeite waard om eens te bekijken als je into zoet bent.