Groene linzensoep
4 personen | 10 minuten bereidingstijd | ca. 30 minuten zachtjes laten koken
Ingredienten
Voor de soep:
- 2 kleine uien / 1.5 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- 1.5 eetlepel tomatenpuree
- 150 gram gedroogde, groene linzen
- 50 gram bulgur
- 1.5 liter bouillon
- 1 volle eetlepel gedroogde munt (voegt veel toe aan smaak, niet weglaten!)
- 1 volle eetlepel verse munt
- sap van een 1/2 citroen
- 1 theelepel gerookt paprikapoeder
- 1/4 theelepel cayennepeper
- 1/2 theelepel zout
Voor erbij:
- sneetjes geroosterd volkoren brood
- sojayoghurt, ter garnering
- nog een paar verse muntblaadjes, ter garnering
Bereiding:
Stap 1: Snij de ui grof, pers de knoflook en fruit deze in een pan voor ca. 8 minuten.
Stap 2: Voeg de tomatenpuree, het paprikapoeder, de cayennepeper en het zout toe en bak 1 minuutje mee.
Stap 3: Voeg nu de linzen, bulgur en bouillon toe en laat ca. 30 minuten zachtjes koken.
Stap 4: Voeg nu de gedroogde munt, verse munt en citroensap toe en breng eventueel op smaak met extra paprikapoeder, zout en/of cayennepeper
Stap 6: Serveer de soep met verse munt blaadjes, een schepje sojayoghurt en geroosterd brood. Wrijf het geroosterde brood eventueel in met een rauw teentje knoflook. Hier kun je ook croutons van maken voor in de soep!
Dit recept komt oorspronkelijk van seizoenskok.nl. Ik heb het iets aangepast en plantaardig gemaakt en het is inmiddels al jaren één van mijn lievelingssoepen. Zo lekker!
Tip:
Deze soep kun je heel goed invriezen. Maak dus een dubbele hoeveelheid, dan kun je altijd een portie uit de vriezer halen voor een snelle lunch of lichte maaltijd.