n8c3y2eet9nicgcn25gjzjgni5smaz
Planty You | Romee Houben | Shakshuka

Jouw gezondheid

op de eerste plaats

HurryTimer: Invalid campaign ID.
Planty You | Romee Houben | In mijn keuken

Plantaardig én gezond

Geen after dinner dips meer. Een heldere geest. Meer energie. Je zit lekkerder in je vel. En krijgt automatisch een gewicht dat bij jou past. Bovendien beperk je je risico’s op ziektes op de lange termijn. 

Na de online cursus weet jij precies hoe je kunt eten voor een fysiek fit lichaam, een mentaal scherpe geest én jouw gezondheid op de lange termijn. 

Met deze nieuwe, plantaardige(re) eetpatronen help je niet alleen jezelf, maar draag je ook bij aan een betere wereld!

Herken je dit?

 

 • Je wilt vaker plantaardig eten vanwege klimaat en dierenwelzijn. Maar ook vanwege je gezondheid!

 • Je hebt wel eens gezondheidsklachten als darmproblemen, constipatie of een opgeblazen gevoel en wilt hier graag van af.

 

 • Je kunt wel wat concrete handvatten gebruiken om je eetpatronen een keer goed onder de loep te nemen en vaker bewuste keuzes voor jouw gezondheid te gaan maken.

 

 

 • Je wilt graag gezond oud worden en wilt daarom nu investeren in jouw gezondheid.
  • Je wilt wel plantaardiger en gezonder gaan eten, maar het moet je leven niet ingewikkelder maken. Eten moet lekker én gemakkelijk te bereiden zijn.
    Planty You | Romee Houben | Amsterdam

    Leg nu het fundament van een gezonde leefstijl, zodat je daar je leven lang profijt van zult hebben.

    Ik stond in 2016 waar jij nu staat. Ik at voornamelijk vegetarisch en begon stappen te maken op mijn plantaardige pad. Ik deed dat in eerste instantie voornamelijk voor dierenwelzijn en het klimaat.

    Ik was net iets te zwaar, had vaak last van after dinner dips, een opgeblazen gevoel of een slechte huid. Ook had ik vaker wel dan niet darmproblemen. Maar om heel eerlijk te zijn… realiseerde ik me dat allemaal niet zo. Ik dacht gewoon dat dat mijn normaal was.

    Maar door studies en verdere verdieping leerde ik hoe plantaardig eten – naast het milieu en dierenwelzijn – ook mijn gezondheid kon boosten. Hoe ik kan eten om me super fit te voelen. En mijn kansen op een gezonde toekomst kon vergroten.

    Sinds ik anders ben gaan eten, ben ik 5 kg lichter, heb ik geen koortslippen meer, voel ik me mentaal sterker en scherper, heb ik nooit meer last van after dinner dips en zijn mijn darmproblemen verleden tijd.

    En tuurlijk, dat is alleen mijn ervaring. N=1. Maar een BERG aan wetenschappelijk onderzoek laat zien dat jij deze (en zoveel andere) positieve effecten ook kunt ervaren.

    Bovendien ben ik er niet minder lekker op gaan eten. Alleen anders. Ik zou nooit meer anders willen eten. Nooit meer anders kúnnen eten. Omdat ik nu weet hoe goed ik me kan voelen. 

    Dat gun ik jou ook.

    Als je dan toch vaker vegan wilt gaan eten. Investeer dan in deze cursus waardoor je naast klimaat en dierenwelzijn, ook jouw gezondheid op de eerste plaats zet!

     

    Door deze cursus ben ik bewuster geworden van de invloed van voeding op mijn lichaam. Ik heb meer energie en nauwelijks nog last van migraine.

    - Richelle de G.


    “Ik eet al meer dan 2 jaar plantaardig en toch heeft deze cursus mij nog veel nieuwe inzichten gegeven. Onder meer in het nut van onbewerkt eten.

    - Saskia K.

    Over Romee

    Hoi! Ik ben Romee en ik geloof dat we veel ongezonder eten dan we ons realiseren. Doordat we teveel dierlijke én teveel bewerkte producten eten. 

    Dat we daardoor in de Westerse wereld blijven vechten tegen kilo’s die we liever niet op onze dijen zien, dat we ons blootstellen aan ziektes (ook wel welvaartsziektes genoemd) die regelmatig te voorkomen zijn en dat we standaard veel minder lekker in ons vel zitten dan we zouden kunnen zitten.

    Zo ontzettend zonde!

    De combinatie van mijn eigen jarenlange zoektocht naar lekkere plantaardige recepten en wetenschappelijke kennis, cursussen in plantaardig koken, mijn opleidingen, mijn continue zelfstudie en mijn achtergrond als kok in een restaurant zorgen dat ik weet wat goed voor je is, weet wat lekker is en hoe je dit lekker kunt bereiden.

    Al deze kennis wil ik graag met jou delen!

    Planty You | Romee Houben | Amsterdam

    Vera M.

    “Ik ben geïnspireerd geraakt om weer opnieuw naar dagelijkse gewoonten te kijken en heb een geweldige nieuwe bron gevonden voor nieuwe recepten.”

    Fleur van den B.

    “Ik voel me lekkerder in mijn vel, vooral omdat ik minder last van mijn darmen heb (waar ik hiervoor vrij veel last van had).

    Hoe ziet de cursus ‘Jouw gezondheid op de eerste plaats’ eruit?

    De cursus geef ik via een online leeromgeving. Je kunt de gehele cursus via die leeromgeving op je laptop of een app op je telefoon bekijken. Wat jij het fijnste vindt!

    De cursus bestaat uit verschillende modules. Deels theorie, deels tips, tools, tricks en recepten om het geleerde gelijk in praktijk te brengen.

    Je bent in totaal ongeveer 4 a 5 uur bezig met het bekijken van de filmpjes en lezen van het cursusmateriaal.

    inhoud

    Via korte stukjes tekst en filmpjes besteed ik uitgebreid aandacht hoe je met een plantaardige leefstijl kunt eten om je gezondheid op de korte én lange termijn te boosten.

    Al deze kennis geeft jou extra know-how en motivatie om de stappen te maken die jou en je dierbaren gezonder maakt.

    Make it happen

    Ik geef je tips, trucs en tools zodat je plantaardige producten lekker kunt bereiden, ik vertel je wat mijn favoriete alternatieve producten zijn, hoe je kunt mealpreppen om je motivatie om te zetten tot actie, welke gezondheidshacks je kunt inzetten en nog veel meer.

    Zodat je het geleerde gelijk in praktijk gaat brengen!

    recepten

     Je houdt je leven lang toegang tot een link naar mijn gezonde, onbewerkte recepten. Deze zal ik continu blijven updaten waardoor je steeds weer nieuwe gerechten kunt uitproberen.

    Bedenk eens hoeveel tijd jou dit scheelt in het zoeken naar nieuwe recepten!

    Community

     In de online leeromgeving kun je met mij en andere cursisten jouw ervaringen, belemmeringen, overwinningen en inspiratie delen.

    Ook kun je hier lekkere recepten delen die je hebt uitgeprobeerd zodat we samen een grote database van lekkere plantaardige recepten creëren!

    Persoonlijke begeleiding

    Gedurende de gehele cursus kun je me al je vragen stellen. Ik sta de hele tijd tot jouw beschikking.

    Ook als je na de cursus nog vragen hebt overigens!

    Het voelt goed om bewust een gezonde keuze te maken.

    Ik heb nu elke dag een heerlijk vegan ontbijt klaar staan en ik eet meer groente en fruit i.p.v. bewerkte producten.

    Als ik dit consequent doe, heb ik minder last van ‘eetbuien’.

    Lenne M.

    Ik had behoefte aan concrete handvaten om veranderingen door te voeren.

    Ik at al lang vegetarisch en was bezig stapjes te zetten in veganistisch eten, maar wist er nog niet veel van.

    Ik eet nu vaker veganistisch én onbewerkt. Ik heb meer zekerheid over en zicht op dat ik voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt.

    Beatrijs D.

    De cursus is alleen geschikt voor jou, als:

     

    ♥ je ervoor open staat om jouw eetpatronen aan te passen.

    ♥ je ervoor open staat om vaker plantaardig te gaan eten.

    ♥ je verantwoordelijkheid voor je eigen gezondheid wilt nemen en je dieet zo wilt inrichten dat je je er super goed bij gaat voelen.

    ♥ je de wereld een stukje mooier wilt maken en je daar anders voor wilt gaan eten.

    Aan het einde van de cursus…

    … voel je je fit en energiek omdat je je lichaam geeft wat het verdient! 

    … weet jij wat en hoe je kunt eten om je risico’s op ziektes op de lange termijn aanzienlijk te verlagen.

    … voel je je super goed over de keuzes die je maakt. Zowel wat betreft jouw gezondheid, als het klimaat en dierenwelzijn.

    …blijf je voor altijd toegang houden tot al mijn onbewerkte en plantaardige recepten zodat je steeds weer nieuwe recepten kunt blijven uitproberen.

     

     

    Planty You | Romee Houben | Amsterdam

    Ja, maar…

    ...ik ben er nog niet klaar voor om geheel vegan te worden.

    Dat hoeft ook helemaal niet! Iedereen volgt zijn eigen pad en elk steentje draagt bij. Aan het klimaat, aan dierenwelzijn, aan jouw gezondheid.

    Ikzelf ben nu voor 85 a 90% plantaardig. Ook niet helemaal dus. Want als ik bij vrienden eet of een restaurant geen vegan optie heeft, vind ik vegetarisch nog steeds prima. Misschien haal ik die 100% ooit nog eens, maar voor nu voelt dit goed.

    Ik wil dat jij je goed gaat voelen bij de stappen die je wél maakt, niet ongelukkig wordt van de stappen die je (nog) niet maakt. En zo zit de cursus ook in elkaar.

    Ik help je de stappen te maken waar je klaar voor bent en motiveer je om de volgende stap te zetten. Maar zal je nooit pushen.

    ...ik heb er nu geen tijd voor.

    Snap ik. Maar al te goed zelfs. Want wanneer hebben we tegenwoordig wel ergens tijd voor?

    Daarom heb ik de cursus zo gemaakt dat je het tussen de bedrijven door kunt lezen. En is alles in behapbare stukken opgedeeld.

    Zodat je het even tien minuten kunt lezen/kijken op een moment dat je daar wel tijd voor hebt en het er op een ander moment opnieuw bij kunt pakken.

    ...wat nou als ik de cursus niks vind?

    Als je binnen 14 dagen denkt: Goh, ik geloof dat ik hier helemaal verkeerd zit. Dan krijg je je geld terug. Ik wil je alleen iets aanbieden, waar jij ook echt iets aan hebt. Stuur me dan even een mailtje met jouw ervaringen (kan ik weer van leren!). En dan krijg je je geld terug. No questions asked.