Lasagne met linzen-bolo-saus
20 minuutjes bereidingstijd | + 10 minuten pan op het vuur + 25 minuten oventijd | 4 personen
Ingredienten linzen-saus:
- 1 pakje volkoren pastavellen
- 150 gram champignons
- 35 gram walnoten
- 50 gram spinazie
- 1 blik linzen (uitlekgewicht 265 gram)
- 1 blik datterini of cherises (cherry tomaatjes in blik)
- 400 gram pastasaus
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- 1.5 eetlepel balsamico azijn
- 1 eetlepel edelgistvlokken
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1 eetlepel agavesiroop
- zout, peper en eventueel chilivlokken
Bechamelsaus:
- 125 gram cashewnoten
- 2 eetlepels edelgistvlokken
- 1/4 theelepel zout
Bereiding:
Stap 1: Verwarm de oven voor op 200 graden. En giet kokend water over de cashewnoten. Laat deze ca. 10 minuten staan.
Stap 2: Hak knoflook en ui fijn in een keukenmachine. Fruit zachtjes voor ca. 3-5 minuten. Voeg de 2 eetlepels tomatenpuree toe en bak een minuutje mee.
Stap 3: Hak de champignons, walnoten en spinazie omstebeurt in je keukenmachine fijn. Hak het klein, maar niet fijn. Voeg toe aan de pan. En bak 5 minuutjes mee.
Stap 4: Voeg nu ook de linzen, het blik cherrytomaatjes en de pastasaus toe en breng (zachtjes) aan de kook.
Stap 5: Voeg zodra het zachtjes kookt de balsamico azijn, agavesiroop, oregano, edelgistvlokken en sojasaus toe. Laat nu 15-20 minuten pruttelen.
Stap 6: Maak ondertussen de bechamelsaus. Giet de cashewnoten af en doe in de keukenmachine. Voeg 2 eetlepels edelgistvokken, 1/4 theelepel zout en ca. 100 ml water toe. LET OP: voeg het laatste water op het laatst beetje bij beetje toe totdat je een mooie structuur hebt. Zet de keukenmachine aan totdat je een mooie gladde structuur hebt. Zeker 2 minuten.
Stap 7: Proef de linzensaus. Maak op smaak met peper, zout en eventueel een klein beetje chilipeper.
Stap 8: Maak de lasagne met de lasagnevellen, pastasaus en bechamelsaus. De laatste laag mag je eindigen met saus en tot slot de cashew-bechamel.
Stap 9: Zet 25 a 30 minuten in de oven.
Enjoy!
Lekker als lasagne, met de bechamelsaus. Maar je kunt ook alleen de linzensaus maken en voor een pasta gebruiken!
Mealprep-tip:
Ik maak de bechamelsaus en/of de saus altijd op een eerder moment in de week. Dan is het op de avond zelf niet zo veel werk.
Extra tip: Maak een dubbele portie van beiden sauzen! Beiden kun je tot 3 maanden in de vriezer bewaren.