n8c3y2eet9nicgcn25gjzjgni5smaz
Planty You | lasagne met linzen-bolo

Lasagne met linzen-bolo-saus

20 minuutjes bereidingstijd | + 10 minuten pan op het vuur + 25 minuten oventijd | 4 personen

Ingredienten linzen-saus:

    • 1 pakje volkoren pastavellen
    • 150 gram champignons
    • 35 gram walnoten
    • 50 gram spinazie
    • 1 blik linzen (uitlekgewicht 265 gram)
    • 1 blik datterini of cherises (cherry tomaatjes in blik)
    • 400 gram pastasaus
    • 1 ui
    • 3 teentjes knoflook
    • 2 eetlepels tomatenpuree
    • 1.5 eetlepel balsamico azijn
    • 1 eetlepel edelgistvlokken
    • 1 eetlepel sojasaus
    • 1 theelepel gedroogde oregano
    • zout, peper en eventueel chilivlokken

    Bechamelsaus:

    • 125 gram cashewnoten
    • 2 eetlepels edelgistvlokken
    • 1/4 theelepel zout

     

    Bereiding:

    Stap 1: Verwarm de oven voor op 200 graden. En giet kokend water over de cashewnoten. Laat deze ca. 10 minuten staan.

    Stap 2: Hak knoflook en ui fijn in een keukenmachine. Fruit zachtjes voor ca. 3-5 minuten. Voeg de 2 eetlepels tomatenpuree toe en bak een minuutje mee.

    Stap 3: Hak de champignons, walnoten en spinazie omstebeurt in je keukenmachine fijn. Hak het klein, maar niet fijn. Voeg toe aan de pan. En bak 5 minuutjes mee.

    Stap 4: Voeg nu ook de linzen, het blik cherrytomaatjes en en de pastasaus toe en breng (zachtjes) aan de kook.

    Stap 5: Voeg zodra het zachtjes kookt de balsamico azijn,  oregano, edelgistvlokken en sojasaus toe. Laat nu 15-20 minuten pruttelen.

    Stap 6: Maak ondertussen de bechamelsaus. Giet de cashewnoten af en doe in de keukenmachine. Voeg 2 eetlepels edelgistvokken, 1/4 theelepel zout en ca. 100 ml water toe. LET OP: voeg het laatste water op het laatst beetje bij beetje toe totdat je een mooie structuur hebt. Zet de keukenmachine aan totdat je een mooie gladde structuur hebt. Zeker 2 minuten.

    Stap 7: Proef de linzensaus. Maak op smaak met peper, zout en eventueel een klein beetje chilipeper. Soms kan hij ook wat agavesiroop nodig hebben. Dat ligt een beetje aan de pastasasus die je gebruikt. Je mag een klein beetje zoet proeven.

    Stap 8: Maak de lasagne met de lasagnevellen, pastasaus en bechamelsaus. De laatste laag mag je eindigen met saus en tot slot de cashew-bechamel.

    Stap 9: Zet 25 a 30 minuten in de oven.

    Enjoy!

     

     

     

     

    Lekker als lasagne, met de bechamelsaus. Maar je kunt ook alleen de linzensaus maken en voor een pasta gebruiken!

    Mealprep-tip:

    Ik maak de bechamelsaus en/of de saus altijd op een eerder moment in de week. Dan is het op de avond zelf niet zo veel werk. 

    Extra tip: Maak een dubbele portie van beiden sauzen! Beiden kun je tot 3 maanden in de vriezer bewaren.