Mega lekkere aardappelsalade
3-4 porties | 15 minuten bereidingstijd
Ingredienten
Voor de salade:
- 300 gram krieltjes (of andere vastkokende aardappel)
- 200 gram cherry tomaatjes
- groene sla (hoeveelheid naar smaak, bijv. deze krulsa)
- 1/2 bosje dille
- 1/2 bosje bieslook
- ca. 180 gram gegrilde artisjok
- 25 gram kappertjes
- handje amandelen
- ca. 75 gram zongedroogde tomaatjes
- ca. 50 gram wortel julliene
Voor de dressing:
- 2.5 eetlepel soja yoghurt
- 2 eetlepels tahini
- 1/2 teentje knoflook
- sap van 1/4 citroen
- klein beetje agavesiroop naar smaak (heeft niet veel nodig)
- Peper en zout naar smaak
Bereiding:
Stap 1: Snijd de krieltjes in tweeen of drieen. Kook ze ca. 9 minuten (afhankelijk van formaat) in een pan met zout water.
Stap 2: Brand ondertussen de amandelen in een droge pan en snijd de rest van de ingredienten.
Stap 3: Voeg alle ingredienten voor de dressing samen en meng goed, zodat er een romige emulsie ontstaat.
Stap 5: Giet de aardappels af zodra deze klaar zijn en houd kort onder koud stromend water (het is wel lekker als ze nog een beetje lauw-warm zijn). Voeg alles samen en bon appetit!
De sojayoghurt en tahini vormen samen een heerlijk romige emulsie. Zo rijk dat het net lijkt alsof je mayonaise of olie hebt gebruikt, maar stiekem veel gezonder!
Variatietip:
De dressing, verse kruiden, artisjok, kappertjes en zongedroogde tomaatjes maken de salade éxtra lekker.
Maar je kunt natuurlijk eindeloos varieren met de verdere ingredienten. Denk bijv. aan groene olijven, kleine stukjes rauwe bloemkool, bimi of groene asperge.