n8c3y2eet9nicgcn25gjzjgni5smaz
Romee | Amsterdam

ย Must have gadgets

1. Plastic mealprep bakjes

Plastic bakjes zijn handig voor maaltijden on the go. Het is belangrijk dat ze:

  • Rechthoekig zijn (neemt minste ruimte in je koelkast in)
  • Stabelbaar zijn (handig om op te bergen)
  • Afwasmachine- en vriezerbestendig zijn
  • BPA-vrij zijn
  • Doorzichtig zijn (zodat je kunt zien wat er in zit als ze in je koelkast staan)
  • Goed afsluitbaar zijn.

Deze bakjes van Curver vind ik daarom fijn. Start bijvoorbeeld met 1 of 2 bakjes van 1 liter en 1 of 2 bakjes van 1.2 liter.

Microplane
Deliciously Ella

2. Glazen mealprep bakjes

Mealprep je voor thuis? Dan raad ik glazen bakjes aan.

Het maakt je mealprep net iets chiquer, fancier, mooier. Het voelt nog meer als selfcare als je het mooi hebt verpakt. Als een cadeautje voor jezelf.

Really Romee? Ja really! ๐Ÿ™‚

Deze set van 5 stuks voldoen aan alle eisen die ik hierboven bij de plastic bakjes al heb genoemd.ย 

mason jar

3. Mason jarssssย 

Ik gebruik deze potjes ongelofelijk vaak en heb wel 40 stuks in huis.*

De beste deal die ik kan vinden is via Flessenland.nl. De verzendkosten zijn hoog, maar als je er meerdere aanschaft is de prijs toch een stuk lager dan via bol.com (zie link hieronder).

Hoef je niet perse met zoveel stuks te beginnen? Snap ik! Dan kun je ook deze en/of deze set van 4 stuks bij bol.com kopen. Mooi om uit te proberen of jij ze ook zo fijn vindt!

De Mason Jars van 200 en 320 ml gebruik ik het meeste.

* Het enige nadeel van mason jars is dat je de deksels niet in de afwasmachine kunt gooien, dan gaan ze na verloop van tijd roesten.

Tip: Je kunt bij Dille en Kamille nieuwe deksels kopen als dat toch is gebeurd. Ze verkopen daar ook Mason Jars, maar die raad ik minder aan, omdat ze geen brede hals hebben en daardoor niet zo handig te vullen zijn.

4. Keukenmachine / foodprocessor

Dit is mijn meest gebruikte machine in de keuken. Het scheelt ontzettend veel tijd als je snel ui, knoflook, wortel, selderij, etc. fijn wilt snijden. Super handig voor mealpreppen dus.ย 

Ik gebruik zelf een Magimix en vind die fantastisch, maar die is erg duur en meer voor profesioneel gebruik (ik had voor Planty You een cateringbedrijf).

De keukenmachine van Bosch is betaalbaarder (โ‚ฌ97) en daardoor een logischere eerste stap als je nu nog geen keukenmachine hebt. Een grote investering, maar ik zou niet zonder kunnen!

Voorkom dat je veel olie gebruikt

5. Food-thermoskan

Lunch je niet thuis, maar onderwerg of op kantoor? Dan is deze food-thermosย een uitkomst!

Je verwarmt ’s ochtends snel je gemealprepte lunch (denk aan soep, scrambled tofu, een couscous salade, etc.) en doet het in deze thermoskan. Bij de lunch is het nog steeds hartikke warm!

Scheelt veel geld en ongezonde en/of ongeรฏnspireerde maaltijden.ย 

PlantYou kookboek
maatcups en maatlepels

6. Maatcups

Amerikanen gebruiken ‘cups’ als maat in hun recepten. Wil je een Amerikaans recept snel kunnen uitvoeren? Dan is het super onhandig als je steeds moet googlen hoeveel gram 1/4 cup suiker bevat.ย 

Koop 1x zo’n set en je hoeft er nooit meer over na te denken. Enorm handig en helpt je snel en moeiteloos te koken!

N.b. Dit is een mooie deal voor maatcups รฉn maatlepels, die ik je sowieso ook aanraad. Zie hieronder.ย 

7. Maatlepels

Die eet- en theelepels die vaak in een recept worden gebruikt?

Die refereren niet naar de theelepels die jij in je la hebt liggen. Het is een standaard formaat en die zijn vaak meer dan de theelepel die jij gebruikt.

Als je een maatlepel gebruikt, kom je in 1x veel dichterbij de bedoeling van een recept. Scheelt veel proeven, bijschaven en eventuele teleurstellingen!

Let op: hierboven link ik naar een goede deal voor maatlepels i.c.m. maatcups. Wil je beiden aanschaffen? Dan is bovenstaand product goedkoper.ย 

Maak je gerecht lekkerder met maatlepels