n8c3y2eet9nicgcn25gjzjgni5smaz
Romee | Amsterdam

ย Must have’s

&

nice to have’s

1. Olie spray

Deze spray helpt je met het bewust gebruiken van olie door de minimale hoeveelheid olie die uit de spray komt. Gebruik het bijvoorbeeld bij groenten of aardappelen uit de oven.

Voorkom dat je veel olie gebruikt
Gezonde snack

2. Gezonde en snelle snack: popcorn

Popcorn is een super gezonde snack. Al helemaal als je het zelf maakt, zodat je de hoeveelheid olie (en zout) zelf kunt bepalen.

Heb je een magnetron? Dan maak je met deze popcornmaker binnen 2.5 minuut een berg popcorn. Voeg een beetje olie toe zodat het zout (of andere kruiden!) daarna blijven plakken.

3. Maatlepels

In de plantaardige keuken wordt er veel gebruik gemaakt van gedroogde kruiden. Dat is niet alleen lekker, het is ook heel gezond!ย Die kruiden bevatten namelijk allemaal gezonde stoffen die je aan jouw maaltijd toevoegt.

De hoeveelheid gedroogde kruiden in een recept wordt aangegeven d.mv. theelepels (of eetlepels). En zo’n theelepel is vaak meer dan je denkt.

Gebruik daarom maatlepels! Recept- ontwikkelaars doen dit ook en zo kom je het dichtstbij hun bedoeling van een recept.

Dit kun je natuurlijk vervolgens op jouw smaak aanpassen, maar met maatlepels doe je dat vanuit de juiste basis en wordt jouw gerecht nog lekkerder!

LET OP: HIERONDER LINK IK NAAR EEN GOEDE DEAL VOOR MAATLEPELS I.C.M. MAATCUPS. WIL JE BEIDEN? DAN IS ONDERSTAAND PRODUCT GOEDKOPER.ย 

Maak je gerecht lekkerder met maatlepels
maatcups en maatlepels

4. Maatcups

Er zijn ontzettend veel hele leuke Amerikaanse bloggers met super lekkere vegan recepten. En Amerikanen gebruiken ‘cups’ als maat in hun recepten.

Ook die recepten wil jij kunnen gebruiken! Het is daarom heel gemakkelijk om deze maatcups in huis te hebben. Dit is een mooie deal voor maatcups i.c.m. maatlepels!

TIP: voorbeelden van deze leuke bloggers? Dit zijn mijn favorieten! Volg ze op Instagram:

5. Thermoskan

Lunch je niet thuis, maar onderwerg of op kantoor? Dan is deze food-thermos ideaal voor een gezonde lunch!

Je verwarmt ’s ochtends soep of de warme ingredienten van een gezonde maaltijd op en doet het in deze thermoskan. Bij de lunch is het nog steeds hartikke warwm!

PlantYou kookboek
Deliciously Ella

6. Mealprep potjes

Ik gebruik deze potjes ongelofelijk vaak! Sowieso voor mijn overnight oats, maar ook voor het bewaren van dressings, om gesneden fruit in te bewaren (waardoor fruit ineens een heerlijk en gemakkelijk tussendoortje blijkt!) of voor restjes.

Belangrijk is bij mealprep-potjes dat de hals breed is. Anders kun je er niet gemakkelijk bij. Dat is bij deze potjes van 200 ml en 320 ml het geval.

Ik zou beginnen met 4 potjes van 200 ml (voor overnight oats) en eventueel 4 potjes van 320 ml (voor dressings, fruit en restjes).

7. Kookboek | PlantYou

Ik zie je denken! Wow, heeft ze een kookboek?! Nope. Not mine. Er mist een Y.

Helaas! Het is een ontzettend leuk kookboek namelijk. ๐Ÿ™‚ Plantaardig รฉn zonder gebruik van olie. Voor de doordeweekse, snelle maar lekkere maaltijden.

Wel belangrijk om de maatcups in huis te hebben!

PlantYou kookboek
Deliciously Ella

8. Tofupers

Ik heb mijn tofu jaren handmatig geperst (zoals ik hier voordoe) en dat kan echt prima!

Maar als je vaker met tofu gaat koken, is deze pers eigenlijk wel super handig. Je kunt het bakje gemakkelijk in de koelkast bewaren terwijl je de tofu perst (en dus gemakkelijk de avond van te voren al even persen, waardoor een recept koken minder tijd kost) en je kunt het in hetzelfde bakje marineren.

9. Keukenmachine / foodprocessor

Een keukenmachine is mijn meest gebruikte machine in de keuken. Ik gebruik hem voor ontzettend veel recepten en gezonde snacks.

Bovendien kun je hiermee heel snel ui, knoflook, wortel, selderij, etc. fijn snijden.ย 

Ik gebruik zelf een Magimix en vind die fantastisch, maar die is wel wat duur.

 

Weet je nog niet zeker of je een keukenmachine echt veel gaat gebruiken, dan heeft deze ontzettend veel positieve reviews en is veel betaalbaarder (โ‚ฌ97). Een mooi instapmodel.ย 

Voorkom dat je veel olie gebruikt