n8c3y2eet9nicgcn25gjzjgni5smaz
Romee | Amsterdam

 Must have’s

&

nice to have’s

1. Olie spray

Deze spray helpt je met het bewust gebruiken van olie door de minimale hoeveelheid olie die uit de spray komt. Gebruik het bijvoorbeeld bij groenten of aardappelen uit de oven.

Voorkom dat je veel olie gebruikt
Gezonde snack

2. Gezonde en snelle snack: popcorn

Popcorn is een super gezonde snack. Al helemaal als je het zelf maakt, zodat je de hoeveelheid olie (en zout) zelf kunt bepalen.

Heb je een magnetron? Dan maak je met deze popcornmaker binnen 2.5 minuut een berg popcorn. Voeg een beetje olie toe zodat het zout (of andere kruiden!) daarna blijven plakken.

3. Maatlepels

In de plantaardige keuken wordt er veel gebruik gemaakt van gedroogde kruiden. Dat is niet alleen lekker, het is ook heel gezond! Die kruiden bevatten namelijk allemaal gezonde stoffen die je aan jouw maaltijd toevoegt.

De hoeveelheid gedroogde kruiden in een recept wordt aangegeven d.mv. theelepels (of eetlepels). En zo’n theelepel is vaak meer dan je denkt.

Gebruik daarom maatlepels! Recept- ontwikkelaars doen dit ook en zo kom je het dichtstbij hun bedoeling van een recept.

Dit kun je natuurlijk vervolgens op jouw smaak aanpassen, maar met maatlepels doe je dat vanuit de juiste basis en wordt jouw gerecht nog lekkerder!

LET OP: HIERONDER LINK IK NAAR EEN GOEDE DEAL VOOR MAATLEPELS I.C.M. MAATCUPS. WIL JE BEIDEN? DAN IS ONDERSTAAND PRODUCT GOEDKOPER. 

Maak je gerecht lekkerder met maatlepels
maatcups en maatlepels

4. Maatcups

Er zijn ontzettend veel hele leuke Amerikaanse bloggers met super lekkere vegan recepten. En Amerikanen gebruiken ‘cups’ als maat in hun recepten.

Ook die recepten wil jij kunnen gebruiken! Het is daarom heel gemakkelijk om deze maatcups in huis te hebben. Dit is een mooie deal voor maatcups i.c.m. maatlepels!

TIP: voorbeelden van deze leuke bloggers? Dit zijn mijn favorieten! Volg ze op Instagram:

5. Goede mealprep bakjes

Als je gaat mealpreppen is het heel fijn om handige bakjes te hebben. Om je mealprep mee te nemen of juist te bewaren. Deze bakjes van Curver en Stosh vind ik beiden erg fijn.

Begin je net met mealpreppen? Koop dan niet gelijk 20 bakjes. Probeer eerst uit of het iets voor je is. Ik raad aan om 1 of 2 bakjes van 1 liter te kopen. En 2 of 3 bakjes van 1.2 liter.

Die van 1.2 liter zijn fijn om je lunch geheel gemealprept mee te nemen. Die van 1 liter zijn fijn om losse onderdelen van je mealprep, zoals aardappels, gebakken groenten of volkoren granen, in te bewaren.

Nota bene: ik gebruik het liefst plastic bakjes omdat deze gemakkelijk te vervoeren zijn. Zorg dan wel dat ze BPA-vrij zijn.

Microplane
Deliciously Ella

6. Mealprep potjes

Ik gebruik deze potjes ongelofelijk vaak! Sowieso voor mijn overnight oats, maar ook voor het bewaren van dressings, om gesneden fruit in te bewaren (waardoor fruit ineens een heerlijk en gemakkelijk tussendoortje blijkt!) of voor restjes.

Belangrijk is bij mealprep-potjes dat de hals breed is. Anders kun je er niet gemakkelijk bij. Dat is bij deze potjes van 200 ml en 320 ml het geval.

Ik zou beginnen met 4 potjes van 200 ml (voor overnight oats) en eventueel 4 potjes van 320 ml (voor dressings, fruit en restjes).

7. Thermoskan

Lunch je niet thuis, maar onderwerg of op kantoor? Dan is deze food-thermos een uitkomst!

Je verwarmt ’s ochtends soep of de warme ingredienten van je buddha bowl op en doet het in deze thermoskan. Bij de lunch is het nog steeds hartikke heet!

Voeg dan je koude ingrediënten en dressing toe en je hebt een heerlijke lunch!

PlantYou kookboek
Deliciously Ella

8. Kookboek | Deliciously Ella

Deliciously Ella is een leuke volgtip op Instagram. Ze deelt daar al veel recepten.

Ze heeft ook veel kookboeken uitgebracht, waarvan haar nieuwste: how to go plantbased. Haar recepten zijn simpel, snel en lekker. Aanrader!

9. Kookboek | PlantYou

Ik zie je denken! Wow, heeft ze een kookboek?! Nope. Not mine. Er mist een Y.

Helaas! Het is een ontzettend leuk kookboek namelijk. 🙂 Plantaardig én zonder gebruik van olie. Voor de doordeweekse, snelle maar lekkere maaltijden.

Wel belangrijk om de maatcups in huis te hebben!

PlantYou kookboek
Deliciously Ella

10. Tofupers

Ik heb mijn tofu jaren handmatig geperst (zoals ik hier voordoe) en dat kan echt prima!

Maar als je vaker met tofu gaat koken, is deze pers eigenlijk wel super handig. Je kunt het bakje gemakkelijk in de koelkast bewaren terwijl je de tofu perst (en dus gemakkelijk de avond van te voren al even persen, waardoor een recept koken minder tijd kost) en je kunt het in hetzelfde bakje marineren.

11. Keukenmachine / foodprocessor

Geen must. Maar dit is mijn meest gebruikte machine in de keuken.

Ik gebruik hem voor veel recepten en gezonde snacks als cookie dough balletjes, deze dadel bites en deze gezonde cupcakes. Er zit ook een blender bij waarmee je bijvoorbeeld lijnzaad en chiazaad fijn kunt malen (super gezonde zaadjes om dagelijks toe te voegen aan je dieet!).

Bovendien kun je hiermee heel snel ui, knoflook, wortel, selderij, etc. fijn snijden. 

Ik gebruik zelf een Magimix en vind die fantastisch, maar die is erg duur en meer voor proffesioneel gebruik. Deze heeft ontzettend veel positieve reviews en is veel betaalbaarder (€97).

Voorkom dat je veel olie gebruikt