Overnight oats | pindakaas & banaan
4 porties | 10 minuten | 5 dagen houdbaar in de koelkast
Ingredienten:
- 180 gram fijne havervlokken
- 400 gram plantaardige melk
(bijv. soja- of havermelk) - 1/4 theelepel zout (2 gram)
- 3 eetlepels maple of agave syrup (45 gram)
- 1 eetlepel 100% pindakaas; gebruik een hele smeuige pindakaas (20 gram)
- 1 eetlepel chiazaad (15 gram)
- Rood fruit en/of een halve banaan
Bereidingswijze:
Stap 1: Doe dit de avond van te voren. Doe alle ingrediënten in een grote kom en mix goed door elkaar.
Stap 2: Schep de oats met een grote soeplepel in de 4 potjes (ca. 160 gram per potje), dek af en zet minstens 4 uur in de koelkast.
Stap 3: Pak een potje, roer de oats nog even door, – voeg eventueel wat plantaardige melk toe als je de oats nog smeuiger wilt eten – en top de oats af met wat rood fruit en/of banaan.
Heb een fijne dag!
Dit is het perfecte doordeweekse ontbijtje. Snel, lekker en mega gezond.
Gezondheidstip:
Meng voor het eten altijd een eetlepel gebroken lijnzaad, chiazaad en/of hennepzaad door je overnight oats. Voor omega 3 en extra vezels!