Pasta bolo
20 minuten bereiden | + 10 minuten pan op het vuur | 4 personen
Ingredienten
- 300 gram volkoren pasta
- 4 tenen knoflook
- 1 ui
- 2 zoete, rode paprika’s
- 250 gram kastagne champignons
- 250 gram cherry tomaatjes
- 100 gram spinazie
- 50 gram walnoten
- 2 eetlepels balsamico azijn
- 225 gram pastasaus, bijv. deze napolitana saus
- een half bosje basilicum (ca. 7 gram)
- 1 eetlepel sojayoghurt (met neutrale smaak, zoals deze!) per persoon
- 1.5 eetlepel edelgistvloken
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1/2 theelepel chilipeper vlokken
- 1/2 theelepel zout
Bereiding:
Stap 1: Snijd de ui in 4 grote stukken en ontpel de knoflook tenen. Doe eerst de knoflook in een keukenmachine en maal alvast fijn. Voeg daarna de ui toe en puls nog een paar keer om ook de ui klein te hakken.
Stap 2: Verwarm olie (of een beetje water) in een hapjespan en fruit de knoflook en ui op medium hoog vuur. Ca. 5 minuten.
Stap 3: Snijd ondertussen de paprika in grote stukken en maal ook deze fijn in je keukenmachine. Voeg toe aan de pan.
Stap 5: Doe hetzelfde met de champignons, tomaatjes, spinazie en walnoten. Maal ze apart van elkaar fijn in de keukenmachine en voeg toe aan de pan zodra ze in de keukenmachine zijn geweest. Roer af en toe.
Stap 6: Voeg de balsamico, chilivlokken en zout toe, meng goed en laat het ca. 5 zachtjes pruttelen.
Stap 7: Voeg nu de pastasaus, edelgistvlokken en oregano toe, breng het aan de kook en laat nog 5 minuten pruttelen.
Voeg hier eventueel een klein beetje agavesiroop toe. Afhankelijk van de pastasaus die je gebruikt. Je mag een beetje zoet proeven.
Stap 8: Kook nu je pasta.
Stap 9: Serveer de pasta met de veggie saus, een eetlepel sojayoghurt (dit zorgt voor een romig effect!) en eventueel nog een blaadje basilicum ter garnering.
Enjoy!
Ik proefde deze pasta via Plant You en vond het de beste plantaardige pasta ‘bolo’ die ik ooit had gegeten. Ik heb er nog een draai aan gegeven en vind hem nu nog lekkerder!
Het is een pasta bomvol allerlei groenten. En daardoor super laag in caloriedichtheid én super hoog in voedingswaarden!