
Pasta rozenharissa
2-3 personen | 25 minuten
Ingrediënten
- 2 theelepels olijfolie
- 1 ui, in dunne plakken
- 4 eetlepels rozenharissa (ca. 60 gram), ik vind die van Souq lekker, te koop bij de Albert Heijn;
- 400 gram cherrytomaatjes, gehalveerd
- 1/2 theelepel zout (4 gram)
- 80 gram ontpitte kalamata olijven, doormidden gehakt
- 25 gram fijne kappertjes, doormidden gehakt
- 20 gram peterselie
- 4-8 eetlepels sojayoghurt (neutrale smaak, bijv. deze van Albert Heijn huismerk)
- 300 gram volkoren lintpasta
Bereiding:
Stap 1: Verwarm de olijfolie in een wokpan en fruit de ui ca. 5 minuten.
Stap 2: Voeg de harissa, tomaatjes, olijven, kappertjes en 1/2 theelepel zout aan de pan toe. Verwarm nog 4 minuten op medium-hoog vuur.
Stap 3: Roer er 200 ml water door. Breng tot een kook en laat 10 zachtjes pruttelen (zonder deksel op de pan).
Stap 4: Roer er nu 15 gram grof gehakte peterselie doorheen en laat nog 5 minuutjes inkoken (op hoog vuur als de saus nog erg waterig is, op laag vuur als de saus al bijna op de gewenste dikte is).
Stap 5: Zet ondertussen een pan water op voor de pasta en kook de pasta zodra het water kookt volgens de instructies van de verpakking.
Stap 6: Serveer de pasta, met de harissasaus, de overgebleven peterselie en een eetlepel sojayoghurt.
Een receptje van Ottolenghi, maar dan plantaardig gemaakt. Simpel, super lekker, snel klaar en net even anders dan anders vanwege de smaak van rozen.
Tip:
Gebruik volkoren pasta. Hier zitten alle vezels, vitaminen en mineralen nog in.
De verse, volkoren linguine van de Albert Heijn is een goede om mee over te stappen als je witte pasta gewend bent. Die is lekker!