Tomatenrisotto met venkelzaad, aubergine en zongedroogde tomaatjes
4 personen | 10 minuten bereidingstijd + 20 tot 25 minuten zachtjes laten pruttelen
Ingredienten
- 1 sjalotje
- 1 teentje knoflook
- 1/4 rode peper
- 3/4 venkelzaad
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 300 gram cherrytomaatjes
- 210 gram risotto rijst
- 7 gram peterselie
- 1 eetlepel balsamico
- citroenzeste van 1 citroen
- zout en peper naar smaak
- 700 ml bouillon
- zongedroogde tomaatjes ter garnering
Bereiding:
Stap 1: Verwarm de oven voor op 180 graden.
Stap 2: Hak het sjalotje, knoflook en de rode peper fijn in de keukenmachine. Voeg 10 tomaatjes toe (van de 300 gram tomaten) en 3/4 theelepel venkelzaad. Maal nog eens fijn.
Stap 3: Fruit dit tomaten/ui-mengsel voor ca. 5 minuten. Voeg de laatste minuut 1 eetlepel tomatenpuree toe.
Stap 4: Voeg de risotto-rijst toe en bak 2 minuutjes mee.
Stap 5: Doe ondertussen de rest van de tomaten, peterselie, balsamico-azijn, citroenzeste, zout en peper in de keukenmachine en maal fijn. Voeg dit toe aan de rijst.
Stap 6: Voeg nu ook 600 ml bouillon in één keer toe (let op, je houdt dus 100 ml bouillon over). Laat 20-25 minuten pruttelen tot de risotto gaar is. Roer 1x per 5 minuten. Voeg eventueel nog wat bouillon en pruttelminuten toe, als je nog een harde kern in de rijstkorrel proeft.
Stap 7: Hak ondertussen de aubergine in stukjes, verspreid ze op een bakplaat, besprenkel/spray met een beetje olijfolie en peper en zout. Zet ca. 25 minuten in de oven. Hak de zongedroogde tomaatjes alvast in reepjes.
Stap 8: Doe de risotto op een bord, sprenkel hier de aubergine overheen en top af met de zongedroogde tomaatjes. Strooi er eventueel nog wat cashew-parmezaan overheen.
10 minuten bereiding en 20-25 minuten zachtjes pruttelen. Perfect voor een doordeweekse avond!