Ravioli met geroosterde paprikasaus
4 personen | 30 minuten bereidingstijd + 50 minuten oventijd
Ingredienten:
- 2 pakjes vegan ravioli
- 150 gram cashewnoten
- 1 pot geroosterde paprika
- 3 eetlepels edelgistvlokken
- 4 trosjes cherrytomaatjes
- 1/2 bosje basilicum + ter gan
- Handje walnoten ter garnering
Bereiding:
Stap 1: Verwarm de oven voor op 200 graden en doe de trosjes tomaten met wat peper en zout in de oven tot ze openbarsten. Ca. 20 minuten.
Stap 2: Doe de cashewnoten in een bakje en giet er kokend water overheen. Laat ca. 10 minuten staan.
Stap 3: Giet ondertussen de pot met paprika af en spoel af om zoveel mogelijk zout en olie te verwijderen.
Stap 4: Doe de gegrilde paprika, de geweekte cashewnoten, de edelgistvlokken en de basilicum in een keukenmachine en blend goed tot een romige saus. Breng de saus op smaak met zout en peper.
Stap 5: Breng een pan water aan de kook en kook de ravioli volgens de instructies op de verpakking. Bewaar een beetje kookvocht.
Stap 6: Verwarm ondertussen de paprika-cashew-saus en leng aan met een beetje kookvocht om de saus de gewenste dikte te maken.
Stap 7: Rooster de walnoten in een droge pan en hak in kleine stukjes.
Stap 8: Serveer de ravioli, met de saus, de hete trosjes tomaten, een paar blaadjes basilicum en de geroosterde walnoten.
Volkoren vegan ravioli, gevuld met linzen en kikkererwten. Das super gezond én mega lekker.
Variatietip:
Je kunt de paprika natuurlijk ook vervangen door andere groenten, zoals geroosterde tomaat.