Salade met boerenkool, spruitjes en sojabonen
2 personen | 10 minuten bereidingstijd
Ingredienten
- 50 gram boerenkool
- 200 gram (rauwe) spruitjes
- 200 gram verse sojabonen
- 2 bosuitjes
- 1.5 avocado’s
- 25 gram sesamzaad
- 90 gram vegan mayonaise (6 eetlepels);
- 10 gram sriracha
- citroensap naar smaak (ca. 1/4 citroen)
- Sojasaus naar smaak
Bereiding:
Stap 1:
Rooster het sesamzaad in een droge pan totdat de zaadjes bruin kleuren; snijd het kontje van de spruitjes af en hak vervolgens in kleine stukjes; snijd ringetjes van de bosuitjes; snij de avocado in stukjes.
Stap 2:
Doe de boerenkool, sojabonen, gesneden spruitjes, bosui en avocado met het sesamzaad in een saladekom.
Stap 3:
Maak de dressing door de mayonaise, sriracha en citroensap te mengen.
Stap 4:
Meng de salade met de dressing. Schep op en maak op het bord af met de sojasaus.
Lunchen met een salade i.p.v. brood zorgt voor een enorme boost in vitaminen, mineralen, anti-oxidanten en vezels. Extra bonus: geen after dinner dip!
Gezondheidstip:
Vervang de helft van de vegan mayo door sojayoghurt. Zo wordt het nog gezonder!