Scrambled tofu met boerenkool
2 personen | 7 minuten bereidingstijd
Ingredienten
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 blok tofu (375 gram)
- 1 eetlepel edelgistvlokken
- 1/4 theelepel kurkuma
- 1/2 theelepel zout (of kala namak, zie notitie aan de zijkant)
- 1/2 theelepel komijn
- 1/2 theelepel knoflookpoeder
- 1/2 theelepel uienpoeder
- 1/4 theelepel chilipoeder
- snufje gerookt paprikapoeder
- Ca 30 gram boerenkool (twee handjes)
- peper naar smaak
- (volkoren) brood
Optioneel:
- sriracha
Bereiding:
Stap 1: Laat de tofu een beetje uitlekken en verkruimel deze met je handen, een vork of een aardappelstamper tot hij eruitziet als roerei.
Stap 2: Verwarm een eetlepel olijfolie in een koekenpan op halfhoog vuur. Voeg de verkruimelde tofu en kruiden toe. Bak ca. 5 minuten zodat de tofu een beetje bruin begint te kleuren.
Stap 3: Voeg de laatste twee minuten de boerenkool toe en bak mee.
Stap 4: Rooster ondertussen een boterham in de toaster en beleg als alles klaar is de boterham met de tofu en boerenkool. Besprekel eventueel met sriracha.
Eet smakelijk!
Mega lekker, mega gezond en mega snel klaar. What’s not to like?
Kala namak:
Kala namak – ook wel zwart zout genoemd – is zout met een zwavelsmaakje. Hierdoor krijgt je scrambled tofu een ei-smaakje! Uitproberen? Het is o.a. te koop bij de Ekoplaza!