Avocado pasta
2 a 3 personen | 15 minuten
Ingrediënten
Voor de pastasaus
- 2 avocado’s
- 30 gram pijnboompitten + een beetje ter garnering
- 1 teentje knoflook
- 40 gram spinazie
- sap en zeste van 1 citroen
- 10 gram basilicum (incl. stelen)
- een ruime 1/4 theelepel zout
- 2 eetlepels edelgistvlokken
Voor de pasta:
- 140 gram (volkoren) linguini of andere pasta
Voor de toppings:
- een handvol rucola
- 40 gram zongedroogde tomaten
- 50 verse cherry tomaatjes
- 20 gram kappertjes
Bereiding:
Stap 1: Doe alle ingredienten voor de pastasaus (maar bewaar een halve avocado) in een maatbeker en vermaal alles met een staafmixer tot een romige saus. Proef de saus en bepaal of je nog wat knoflook, citroen, zout of peper wilt toevoegen.
Stap 2: Zet een pan water op voor de pasta en kook de pasta zodra het water kookt volgens de instructies van de verpakking.
Stap 3: Snijd de halve avocado & verse en zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes. En hak de kappertjes klein.
Stap 4: Haal de pasta uit de pan en meng met de avocadosaus.
Stap 5: Schep de pasta met saus op de borden en bestrooi de pasta met de tomaatjes, avocado, kappertjes en rucola. Bestrooi ruim met peper en zout.
Deze pasta is ideaal voor een doordeweekse avond. Hij is binnen 15 minuten klaar, gezond, lekker, romig en vol smaak.
Tip:
Gebruik volkoren pasta. Hier zitten alle vezels, vitaminen en mineralen nog in. De verse, volkoren linguini van de Albert Heijn is in dit gerecht lekker! Meer lezen over de gezondheidsvoordelen van volkoren producten? Lees hier verder.