
Spaghetti met geroosterde cherrytomaatjes en een sausje van kokosmelk en spinazie
2-3 porties | 15 minuten bereidingstijd + 15 minuten oventijd
Ingredienten:
- 250 gram volkoren pasta (probeer deze als je nog moet wennen aan volkoren pasta)
- 250 gram cherrytomaatjes
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1/2 rode peper
- 1 eetlepel edelgistvlokken
- 250 ml kokosmelk (uit blik)
- sap van 1/2 citroen
- 100 gram babyspinazie
- 25 gram walnoten
Bereiding:
Stap 1: Verwam de oven voor op 180 graden en zet een pan met water en een beetje zout op voor de spaghnetti.
Stap 2: Doe de cherrytomaatjes in een ovenschaaltje met een beetje olie en peper & zout naar smaak. Zet 15 minuten in de oven zodra deze is voorverwarmd.
Stap 3: Snijd ondertussen de ui, knoflook en rode peper grof. Verwarm een pan met een klein beetje olie en fruit de ui, knoflook en rode peper voor ca. 3 minuten. Voeg na 3 minuten ook de kokosmelk, het citroensap, 1 eetlepel edelgistvlokken en 1/4 theelepel zout toe. Breng aan de kook en laat ca. 5 minuten zachtjes pruttelen.
Stap 4: Brand ondertussen de walnoten in een droge pan en hak daarna in groffe stukjes.
Stap 5: Voeg de inhoud van de pan aan een hoge maatbeker toe. Voeg de spinazie toe en maal tot een egale saus met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.
Stap 6: Kook de spaghetti volgens de instructies. Giet af zodra deze klaar is. Meng met de saus en verwarm het geheel voor 3 minuutjes op laag vuur.
Stap 7: Serveer de spaghetti met de saus en garneer met de cherrytomaatjes uit de oven en de walnoten.
Kososmelk klinkt misschien een beetje gek bij pasta, maar dat maakt het juist een super troostrijke maaltijd.