n8c3y2eet9nicgcn25gjzjgni5smaz
Planty You | Romee

Wil je graag wat kilo’s kwijt?

Ga bewust om met je consumptie van olie. Zonder het te proeven of echt te merken, beperk je daarmee je dagelijkse calorie-inname. Je gewicht volgt vanzelf.

Dan kun je door een kleine bewustwording in je olie-gebruik vrij gemakkelijk dagelijks minder calorieën binnen krijgen. 

Wist je dat er geen product bestaat dat meer calorieën bevat dan olie?  Het heeft – samen met boter – de grootste caloriedichtheid die maar mogelijk is. Één eetlepel olie bevat wel 120 kcal. Daarmee is olie een stiekemerd die mensen vaak over het hoofd zien als ze willen afvallen.

Je kunt elke middag een salade eten om af te vallen, maar met een dressing gebaseerd op olie krijg je ongemerkt veel meer kcal binnen dan je dacht. Of je kunt nog zo je best doen met gewokte groenten als avondeten. Gebruik je daarbij heel veel olie, dan gebeurt er mogelijk niet zo veel op die weegschaal. Zonde!

Het fijne is dat je vrij gemakkelijk andere keuzes kunt maken.
Bij deze 4 tips:

  • Door simpelweg met minder olie te koken. Wees er bewust van als je aan het koken bent. Vaak volstaan 2 theelepels als het recept 2 eetlepels voorschrijft.
  • Gebruik olie in een spraybus, daardoor gebruik je automatisch veel minder olie dan bij een fles.
  • Je kunt ook je ui en knoflook in kleine beetjes bouillon of witte wijn fruiten i.p.v. olie. Het is even wennen qua koken, maar het smaakt niet minder lekker! Giet er steeds een klein beetje vocht bij als het te droog wordt. 
  • Ook je saladedressing kun je heel lekker maken zonder olie te gebruiken. Onthoud voor een lekkere dressing deze simpele stelregel: 3-2-1

3-2-1-dressing:

– 3 eetlepels zuur (bijvoorbeeld citroen of azijn)
2 eetlepels mosterd
– 1 eetlepel zoet (bijvoorbeeld agave siroop of maple siroop)

Maak hem op smaak met peper en zout en wissel af door te variëren met zuur (rode wijn azijn geeft bijvoorbeeld een heel andere smaak dan balsamico) of diverse varianten mosterd/zoet.

 

Je kunt natuurlijk nog van alles toevoegen, zoals geperste knoflook of gedroogde kruiden, maar het heeft het vaak niet eens nodig. Echt een heerlijke dressing!

 

Goed voor de lijn én voor je gezondheid.