Tray-bake met tahinsausje
2-3 personen | 15 minuten bereidingstijd + 30 minuten oventijd
Ingredienten
- 500 gram voorgekookte aardappelpartjes (ik koop dat zo, om tijd te besparen)
- 200 gram bloemkoolroosjes
- 150 gram spruitjes
- 1 rode paprika
- 1 rode ui
- Ter garnering: pompoenpitten
- Ter garnering: peterselie
Voor het sausje:
- 100 gram sojayoghurt (let op: niet elke sojayoghurt is hier lekker voor. Het moet echt een neutrale smaak hebben, zoals deze van de Albert Heijn).
- 30 gram tahin
- Sap van een halve citroen (10 gram)
- 10 gram agavesiroop
- Peper en zout naar smaak
Bereiding:
Stap 1: Verwarm de oven voor op 200 graden grillstand.
Stap 2: Snijd de rode ui in partjes en halveer de spruitjes. Leg de aardappelpartjes, de spruitjes en rode ui op een bakplaat en besprenkel met een klein beetje olie. Zet deze 40 minuten in de voorverwarmde oven.
Stap 3: Meng alle ingredienten voor het sausje en breng goed op smaak met peper en zout. Let op: even blijven doorroeren totdat het sausje dikker wordt! Het krijgt een mayonaise-achtige structuur.
Stap 4: Snijd de bloemkool in roosjes en de paprika in kleine blokjes. Bak ze de laatste 15 minuten mee in de oven of totdat de aardappeltjes en bloemkool een krokant randje hebben.
Stap 5: Hak de peterselie.
Stap 6: Verdeel de groenten uit de oven over de borden. Serveer met de saus, peterselie en pompoenpitten.
Het sausje is dé not-so-guilty pleasure van dit gerecht. Niet te zuinig mee zijn dus!
Variatietip
Je kunt eindeloos variëren! Gebruik bijvoorbeeld kikkererwten in plaats van aardappeltjes. Voeg op het laatste moment wat spinazie toe. Of denk aan courgette i.p.v. paprika. En ga zo maar door.