Volkoren pitabroodje
10 minuten minuten bereidingstijd | 2 personen
Ingredienten
- 2 volkoren pitabroodjes
- 1/4 bloemkool, in roosjes
- 1/2 rode paprika, in stukjes
- een handvol spinazie
- 1/2 theelepel komijnpoeder
- 1/4 theelepel knoflookpoeder (optioneel)
- 165 gram kikkererwten uit blik
- Een stuk komkommer
- Cherry tomaatjes
- 1/2 avocado
- Hummus
Voor de extra smeuiigheid (optioneel):
- 2 eetleepels tahin
- 4 eetlepels sojamelk
- sap van 1/2 citroen
Bereiding:
Stap 1: Doe twee pitabroodjes in de broodrooster.
Stap 2: Spoel de kikkerewten af, snijd de bloemkool in hapklare roosjes en de paprika in reepjes.
Stap 3: Verhit 1/2 theelepel olie met wat water in een pan. Bak de kikkererwten, bloemkool, paprika, komijn, knoflookpoeder en een snuf zout in ca. 5 minuten tot de bloemkool goudbruin begint te kleuren. Voeg nu de spinazie toe en bak het een minuutje mee om het een beetje te laten slinken.
Stap 4: Haal van het vuur, voeg nu eventueel de tahin, sojamelk en citroen toe en meng goed.
Stap 5: Beleg de geroosterde pitabroodjes met hummus, het kikkererwten-bloemkool-mengsel en schijfjes komkommer, tomaat en avocado. Breng extra op smaak met peper en zout.
Enjoy!
Bewaar de overgebleven pitabroodjes in de vriezer. Handig om in huis te hebben!
Variatietip: Altijd fijn om hummus, volkoren pitabroodjes en een blikje kikkererwten in huis te hebben. Dat is je basis, verder kun je elke leftover groente gebruiken die je maar in huis hebt! Nu maakten we het op smaak met komijn, maar gedroogde oregano is hier bijvoorbeeld ook lekker bij!