Geroosterde wortelsoep
4 personen | 20 minuten bereidingstijd | + ca. 60 minuten in de oven/pan
Ingredienten
Voor de soep:
- 1 kilo wortelen (groot)
- Olijfolie
- 1 grote ui
- 3 teentjes knoflook, geperst
- Een stuk verse gember, geraspt, ca. zo groot als een duimkootje
- 1/2 theelepel koriander
- 1.2 theelepel komijnpoeder
- 1 liter bouillon
- ca. 500 ml water om te verdunnen
- 1 a 2 eetlepels boter
- sap van 1 a 2 citroenen
Voor erbij:
- sneetjes geroosterd volkoren brood
- Verse koriander
- Optioneel: chilivlokken
Bereiding:
Stap 1: Verwarm de oven voor op 200 graden.
Stap 2: Rasp de wortels, snijd ze door de lengte en vervolgens in stukken van ca. 3 cm lang. Leg ze op een bakplaat, spray met olie, peper en zout. En bak voor ca. 30 tot 40 minuten totdat je er gemakkelijk met een vork doorheen kunt prikken.
Stap 3: Fruit nu de ui voor ca. 7 minuten (in een grote pan!) tot ze zacht en doorzichtig is. Voeg dan de geperste knoflook, geraspte gember, koriander- en komijnpoeder toe. En bak een minuutje mee. Zet het vuur uit tot de wortelen klaar zijn.
Stap 4: Kun je de wortelen gemakkeljk met een vork doorprikken? Voeg ze dan toe aan de pan. Voeg ook een liter groentebouillon toe. Breng aan de kook en kook voor 15 minuten.
Stap 6: Laat een beetje afkoelen en voeg in delen toe aan een blender. Pas op dat je niet teveel in 1x doet en hete soep uit de blender komt. Verdun met ca. 500 ml water. Gebruik zoveel totdat jij een lekkere structuur krijgt.
Stap 7: Voeg de citroensap, boter en peper toe. Proef goed en voeg eventueel meer citroensap, boter, peper of zout toe.
Stap 8: Garneer met verse koriander, chilivlokken, een beetje citroensap en eventueel croutons.
Ik leerde dit recept kennen via cookieandkate.com.Het is zo simpel, zo lekker, zo romig (zonder zuivel of kokosmelk!) en zó gezond. Perfect voor een lunch of lichte maaltijd.
Tip:
Deze soep kun je heel goed invriezen. Maak dus een dubbele hoeveelheid, dan kun je altijd een portie uit de vriezer halen voor een snelle lunch of lichte maaltijd.