n8c3y2eet9nicgcn25gjzjgni5smaz
9 tips om je koelkast te organiseren

9 tips voor een georganiseerde koelkast

Een opgeruimde koelkastย  gaat je helpen een gezonde keuze te maken, geeft je overzicht en helpt je geld besparen.

 

Een georganiseerde koelkast is echt awesome! Het helpt je gezonde keuzes te maken, efficienter te koken, foodwaste te voorkomen en minder geld uit te geven aan boodschappen.

Alleen…ย  zo zetten we hem vaak niet in. Of, laat ik voor mezelf spreken, zo deed ik dat tenminste nooit.ย 

Maar na 4 maanden reizen met een camper en een inimini koelkastje, waar na een ritje ALTIJD alles uitviel, kon ik alleen maar dromen van een opgeruimde koelkast.

What camperlife really looks like ๐Ÿ˜‰

Sinds die camper-reis ben ik mijn koelkast-leven gaan beteren en ik beloof je: dat voelt echt super lekker!

Hierbij mijn 5 tips voor een georganiseerde koelkast:

1. Zet alles op een vaste plek. Of zoals Marie Kondo zou zeggen: ‘geef je spullen een thuis’. Creรซer een systeem voor jezelf, waarna je alles voortaan op die manier kunt terugzetten. Anders blijf je bezig met opruimen.

Tips om je koelkast te organiseren

 

2. Gebruik alleen doorzichtige bakjes. Dat is ook super belangrijk voor je mealprep. Je ziet anders niet wat je hebt en dan vergeet je dat je het hebt. Zonde!
ย 

3. Categoriseer! Verdeel onder in product-soorten en zet dat bij elkaar. Dus bijvoorbeeld je beleg bij elkaar, sausjes bij elkaar, ontbijt bij elkaar.

 

4. Maak een plek waar je altijd gezonde snacks hebt staan. Bij mij is dat in de deur. Zo voor het oprapen! Zodat je niet hoeft te zoeken tussen alle ongezonde dingen van je gezin en je je doorzettingsvermogen niet continu hoeft te beproeven.

 

In de deur zie je twee potten met druiven staan.
Op dat moment mijn go-to gezonde snack.

 

5. Maak een plek voor spullen die snel op moeten, zodat je bewust bent dat die eerst op moeten en ze niet over de datum gaan.

 

6. Uit het boekย  ‘Spark Joy‘ van Marie Kondo: koop alleen bakjes that spark joy. Ik gebruik daarom alleen maar mooie glazen bakjes (van ikea) en mooie mason jars van Quattro Stagioni. In verschillende formaten, maar wel dezelfde in soort zodat het er moeiteloos mooi een overzichtelijk uitziet.

 

7. Als je ruimte hebt: gebruik maar 2 rijen i.p.v. meerdere en zet niet alles kriskras door elkaar.

 

8. Maak รฉรฉn bakje waar je je left-overs in doet, zoals een halve citroen, rode peper, stukje gember. Zodat die niet door je koelkast zwerven.

 

Vriezer-pen op waterbasis

 

9. Heb je het zelf gemaakt?ย  Label het, zodat je weet wanneer je het hebt gemaakt en hoe lang het nog houdbaar is.

 

Ik gebruik daar deze vriezer-pen voor. Die droogt op, waarna je het met de hand niet makkelijk uitveegt, maar de inkt er wel makkelijk afgaat in de afwasmachine (of door het met de hand te wassen).


Let op:
de inkt wel even goed laten drogen voordat je het zakje/bakje in de koelkast zet, anders pakt de inkt niet goed.

 

Heb je vragen over mealpreppen of je koelkast-organisatie? Leuk! DM me via @planty.you of mail hallo@plantyyou.nl.

N.b. als ik in mijn blog verwijs naar Amazon of Bol maak ik hier altijd een affiliate linkje van. Dat betekent dat ik een paar cent van Bol of Amazon krijg als jij via mijn linkje een product zou kopen. Dat is natuurlijk niet de reden dat ik dit aanprijs! Liefs Romee