n8c3y2eet9nicgcn25gjzjgni5smaz
Tijdelijke foto

Appelbrood

20 minuten bereidingstijd + 45 minuten oventijd

Ingredienten

Droge ingrediënten:

  • 270 gram volkoren meel of havermeel (volkoren vind ik het lekkerste)
  • 3 theelepels bakpoeder
  • 2 theelepels kaneel
  • 1/4 theelepel zout

Natte ingrediënten:

  • 150 gram appelmoes
  • 250 gram plantaardige melk

Appel ingredienten:

  • 3.5 appels (ca. 600 gram, zonder klokhuis)
  • 200 gram medjoul dadels (geen medjoul dadels? Week de gehakte dadels 10 minuten in kokend water)
  • 50 gram walnoten

 

Bereiding:

Stap 1: Voeg alle droge ingrediënten in een grote kom en meng goed. 

Stap 2: Hak nu de helft van de appels in een keukenmachine totdat de appels in kleine stukjes zijn geraspt en zet opzij. Hak de andere helft met de (al enigszins klein gehakte) dadels en walnoten en maal ook deze tot fijne stukjes. Het is niet erg als er nog wat grotere stukjes appel tussen zitten.  

Stap 3: Voeg de natte ingredienten bij de droge ingredienten en meng. Pas op: niet te lang mengen, dan sla je de luchtbelletjes uit het beslag en wordt het resultaat minder luchtig.

Stap 4: Voeg nu ook de appels en het appel-dadel-mengsel toe en meng er rustig doorheen. 

Stap 5: Giet het mengsel in een ovenschaal. 

Stap 6: Zet de ovenschaal in een voorverwarmde oven op 180 graden voor ca. 45-50 minuten. 

 

 

 

Een lekkere snack waarmee je je lichaam voedt! 

Mealprep-tip:
Je kunt dit appelbrood goed afgesloten ca. 4 dagen bewaren in de koelkast (lekker om op te warmen in de magnetron voordat je het eet). 

Je kunt ze ook in porties invriezen waarna de plakken ca. 3 maanden houdbaar zijn. Warm een bevroren plak ca. 2 minuten op in de magnetron.