n8c3y2eet9nicgcn25gjzjgni5smaz
Cashew parmezaan | Planty You

Ingrediënten:

  • 75 gram cashewnoten
  • 10 gram edelgistvlokken
  • 1 gram gedroogde oregano (1 theelepel)
  • 4 gram zout (1/2 theelepel)
  • 1 gram knoflookpoeder (1/4 theelepel)

Bereiding:

Doe alle ingrediënten in een blender of keukenmachine en maal fijn. Pas op: blijf niet doormalen, want dan wordt het een cashewboter!

Bewaar in een afgesloten pot in de koelkast en het blijft weken goed (ik maak daarom vaak een dubbele portie)!

 

Deze kaas smelt niet, maar is wel ontzettend lekker over een pasta, door een pesto of over een boterham met gemashte avocado, etc. 

Variatie-tip:
Je kunt ook andere noten gebruiken (of gebruik pompoenpitten bij een notenallergie) of varieren in gedroogde kruiden!