n8c3y2eet9nicgcn25gjzjgni5smaz
Planty You | chiazaadpudding

Chiazaadpudding met mango, kiwi en appel

2 personen | 10 minuten bereidingstijd | ca. 2 uur wachttijd (of een nacht)

Ingredienten

Voor de chiazaadpudding:

  • 45 gram chiazaad (ongebroken)
  • 250 ml plantaardige melk; bijv. soja-, haver- of amandelmelk)
  • 1/2 theelepel vanille extract
  • 2 eetlepels agavesiroop (30 gram)
  • 1/8 theelepel zout

Voor de fruitmixjes:

  • 1 mango
  • 5 blaadjes munt
  • 2 kiwi’s
  • 1 appel 
  • Optioneel: rood fruit, ter ganering
  • Optioneel: sojayoghurt, ter ganering

Bereiding:

Stap 1: Mix de ingredienten voor de chiazaadpudding goed door elkaar. Roer na 5 minuten nog even goed door zodat er geen klonten ontstaan. Laat 2 uur of een nacht staan.

Tip 1:
Je kunt de volgende stappen ook al een nacht van te voren maken. Het fruit blijft goed doordat je het tegen zuurstof beschermt met een laagje chiazaadpudding of sojayoghurt. Zorg dus altijd dat een van deze twee je bovenste laag is! Of maak de fruitmixjes de volgende ochtend pas.

Stap 2: Schil de mango en snijd in grote stukken. Snijd de blaadjes munt in grove stukken en doe bij de mango. Pureer tot een gladde massa met een staafmixer. Houdt deze fruitmix apart.

Stap 3: Schil de kiwi’s en snijd in grote stukken. Hak ook de appel in grote stukken. Pureer de appel en kiwi (samen) met een staafmixer.

Stap 4: Pak een mooi en groot glas en maak laagjes met de chiazaadpudding, het mangomengsel en het kiwi-appelmengsel (zie foto).

Begin met een laagje fruit. Eindig met een laagje chiazaadpudding of sojayoghurt als je het de avond vantevoren maakt (zie tip 1).  

Een heerlijk weekend ontbijtje. Het is feestelijk, gezond en je kunt het de dag van te voren maken zodat je de ochtend lekker lui kunt beginnen.

Tip 2:
De chiazaadpudding blijft 5 dagen goed in de koelkast; je kunt deze dus al eerder in een grote batch maken. Ook lekker en gezond door je (plantaardige) yoghurt met fruit!