n8c3y2eet9nicgcn25gjzjgni5smaz
plantaardige klassieke havermoutpap

Klassieke havermoutpap

2 porties | 5 minuten bereidingstijd 

Ingredienten

Havermout basis:

  • 70 gram fijne havervlokken
  • 300 gram plantaardige melk
  • 2 eetlepels gebroken lijnzaad
  • 2 theelepels maple syrup (20 gram)
  • 1/8 theelepel zout

Toppings:

  • 1/2 banaan
  • kaneel naar smaak
  • maple syrup naar smaak

Bereiding:

Stap 1: Doe alle ingredienten voor de havermout in een pannetje. 

Stap 2: Verwarm op halfhoog vuur en laat 3 minuten zachtjes koken tot het een warme, dikke pap is. Voeg eventueel nog wat plantaardige melk toe als het dik is geworden of kook iets langer door als het nog te dun voor jouw smaak is. 

Stap 3: Beleg het met plakjes banaan, kaneel en een beetje maple syrup. 

 

 

Een simpel, maar super troostrijk ontbijtje voor een Winsterse ochtend.

Variatie tip:
Probeer de havermout ook eens met aardbeien en vanille extract of pecannoten, een beetje vlierbloesemsuiker en kaneel!