
Mealprep | pickled onions
5 minuten + 30 minuten afkoeltijd
Ingredienten
- 2 rode uien
- 60 ml witte wijnazijn
- 60 ml appelciderazijn (of gebruik 120 ml van een van deze azijnen als je er maar 1 in huis hebt)
- 125 ml water
- 1.5 eetelepl agavesiroop (20 gram)
- 1.5 theelepel zout
- paar draaien verse peper (ik gebruik graag de 4 seizoenen peper, die heeft meer smaak)
Bereiding:
Stap 1: Breng alle ingredienten behalve de ui in een pannetje aan de kook.
Stap 2: Snijd ondertussen de ui in dunne ringen. Je kunt hier het allerbeste een mandoline voor gebruiken. Heb je die niet: maak de ringen zo dun mogelijk.
Nota bene: dikkere ringen worden niet zo snel gepekeld, dus dan zou je ze het beste een nacht in de koelkast kunnen laten staan voordat je ze eet.
Stap 3: Doe de ringen in een goed afsluitbare pot. Giet het hete azijn-mengsel over de uien. Roer goed zodat alles onder komt te staan. En laat 30 minuten afkoelen. Gebruik of doe de pot (incl. het azijnmengsel) in de koelkast. Ca. 2 a 3 weken houdbaar!
Super simpel om te maken en je trekt heel veel gerechten naar een net iets hoger niveau door het met deze pickled onions te garneren!
Houdbaarheid: 2 a 3 weken houdbaar, goed afgesloten, in de koelkast.