n8c3y2eet9nicgcn25gjzjgni5smaz
Planty You | tofu-lunch met artisjok, asperge en spinazie

Kruidige tofu met artisjok, groene asperge en spinazie

2 personen | 10 minuten bereidingstijd

Ingredienten

  • 1 blok tofu (ca. 375 gram)
  • 110 gram gegrilde artisjok (uit een potje)
  • 60 gram baby spinazie 
  • 50 gram groene asperge of aspergetips, in stukjes gesneden
  • 3 eetlepels edelgistvlokken
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1/2 theelepel gedroogde basilicum
  • 1/4 theelepel zout
  • peper naar smaak
  • (volkoren) brood

Optioneel: 

  • sriracha

 

Bereiding:

Stap 1: Laat de tofu een beetje uitlekken en verkruimel deze met je handen, een vork of een aardappelstamper tot hij eruitziet als roerei.

Stap 2:  Verwarm een theelepel olijfolie in een koekenpan op halfhoog vuur. Voeg de verkruimelde tofu, de knoflook, edelgistvlokken en kruiden toe. Mix alles goed. Bak ca. 3 minuten zonder roeren zodat de tofu aan een kant bruin begint te kleuren. Snijd ondertussen de artisjok en asperge in grove stukken. 

Stap 3: Voeg de artisjok en asperge toe en bak nog 5 minuten, terwijl je af en toe roert.

Stap 4: Rooster ondertussen een boterham in de toaster.

Stap 5: Meng op het laatste moment de spinazie door de tofu, totdat deze licht geslonken is. Beleg nu de geroosterde boterham met de kruidige tofu. Besprekel eventueel met sriracha.

Eet smakelijk!

Toen ik zelf vaker plantaardig begon te eten, miste ik de boterham met kaas of ei bij de lunch. Maar daar is echt geen sprake meer van nu ik dit soort gerechten ken. Dit is zoveel lekkerder!

Gezondheidstip:
Het regelmatig  eten van tofu (of andere sojaproducten) wordt geassocieerd met een verkleinde kans op verschillende soorten kanker, een hartaanval of beroerte. Het bevat o.a. veel vezels, mineralen en vitaminen. Wil je het nóg gezonder maken? Kies dan voor een tofu die is gestremt in calciumsulfaat, zoals deze. Dan is het ook een goede bron van calcium!