n8c3y2eet9nicgcn25gjzjgni5smaz
Planty You | tofu-lunch met artisjok, asperge en spinazie

Kruidige tofu met artisjok, groene asperge en spinazie

2 personen | 15 minuten bereidingstijd

Ingrediënten:

  • 1 blok tofu (ca. 375 gram)
  • 110 gram gegrilde artisjok (uit een potje)
  • 60 gram baby spinazie 
  • 50 gram groene asperge of aspergetips, in stukjes gesneden
  • 3 eetlepels edelgistvlokken
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • Optioneel, maar wel lekker: 1/2 theelepel gedroogde basilicum
  • 1/2 theelepel dijon mosterd
  • Peper en zout naar smaak
  • Hummus of vegan mayonaise
  • (volkoren) brood

Optioneel: 

  • sriracha

 

Bereiding:

Stap 1: Laat de tofu een beetje uitlekken en verkruimel deze met je handen, een vork of een aardappelstamper tot hij eruitziet als roerei.

Stap 2:  Verwarm een beetje olijfolie in een koekenpan op halfhoog vuur. Voeg de verkruimelde tofu, edelgistvlokken en kruiden toe. Mix alles goed. Bak ca. 3 minuten zonder roeren zodat de tofu aan een kant bruin begint te kleuren. Snijd ondertussen de artisjok en asperge in grove stukken en pers je knoflook. 

Stap 3: Voeg de artisjok, knoflook en asperge toe en bak nog 5 minuten, terwijl je af en toe roert.

Stap 4: Rooster ondertussen een boterham in de toaster.

Stap 5: Meng op het laatste moment de spinazie en mosterd door de tofu, totdat de spinazie licht geslonken en de mosterd goed verspreid is.

Beleg nu de geroosterde boterham met hummus (of vegan mayonaise) en de kruidige tofu. Besprekel eventueel met sriracha.

Eet smakelijk!

Toen ik zelf vaker plantaardig begon te eten, miste ik de boterham met kaas of ei bij de lunch. Maar daar is echt geen sprake meer van nu ik dit soort gerechten ken. Dit is zoveel lekkerder!

Mealprep tip:
Verkruimel alvast de tofu en meng met de edelgistvlokken en kruiden. Snijd alvast de artisjok, asperge en knoflook. Bewaar de groenten en asperge apart van elkaar. Ca. 3 dagen houdbaar in de koelkast.

Zo hoef je alles alleen nog maar in de pan te gooien!