n8c3y2eet9nicgcn25gjzjgni5smaz
Romee | Planty You | 3 vriezer must have's

3 vriezer must have’s

3 gadgets die je helpen een fantastische vriezer-voorraad op te bouwen.ย 

Je vriezer is een fantastische tool om in een handomdraai gezond eten op tafel te zetten en om jezelf geld, headspace รฉn tijd in de keuken te besparen.

We gebruiken onze vriezer alleen vaak helemaal verkeerd. Als opbergplek van restjes. Mega zonde!

 

Barst je vriezer nu uit zijn voegen van onherkenbare restjes die je waarschijlijk nooit meer zult gebruiken? Ik heb hier een blog geschreven hoe je je vriezer beter kunt organiseren.

 

En onderstaande gadgets gaan je enorm helpen om je met liefde gemaakte eten, beter op te bergen. Zodat je al het eten in je vrizer ook echt gaat gebruiken!ย 

Romee | soupercubes | invriezen in 1 persoon porties

Gadget #1 – Soupercubes

 

Ik ben een beetje obsessed met deze vriezer-vormen van Soupercubes! ๐Ÿ˜

 

Ze zijn niet alleen ideaal om alles in porties in te vriezen, waardoor je last minute kunt bepalen met hoeveel mensen je eet. ร‰n waardoor ze super handig zijn om 1 persoons porties in te vriezen, wat ideaal is voor de lunch of alleen-thuis maaltijden.

 

Ze zijn ook super ruimte-efficient in je vriezer. ร‰n je kunt er dingen – bijvoorbeeld bananenbrood – in porties in afbakken, waardoor je een deel gelijk kunt gebruiken en de rest invriest voor later gebruik. De vormen zijn oven-bestendig tot 210 graden.

 

Echt, ze zijn fantastisch! Zie onderstaand Instagram-filmpje hoe ik ze gebruik.

Ze zijn alleen ook een beetje duur… Ik heb er 1.5 jaar over getwijfeld of ik ze wel of niet moest aanschaffen vanwege de prijs, maar ik ben 100% om! UPDATE: heb een goedkper alternatief gevonden. Zie hieronder!

 

Ze zijn nog niet te koop via BOL en op Amazon NL gek genoeg absurd duur. Maar op Amazon UK heb ik ze voor de goedkoopste prijs gevonden.

 

Dit is de link naar de 1 cup vormen, de kleinere variant van mijn filmpje (een 2-pack is voordeliger dan als je ze per 1 stuk besteld).

Deze 1 cup vormen zijn handig voor bijvoorbeeld pesto, pasta saus, soep, bananenbrood, e.d.

 

Dit is de link naar een 2 cup vorm, de grote variant in mijn filmpje.ย  Ook hier is het voordeliger als je een 2-pack koopt.ย  2 cup vormen zijn handig voor bijv. lasagne, sheperd’s pie, chili sin carne, baked oats, currysaus met rijst.

UPDATE:ย  Dit is een goedkoper alternatief voor de 2-cup vormen. En dit voor de 1-cup vormen. Let op: deze kun je niet in de oven zetten om bijv. bananenbrood te maken, wat je met de Soupercubes wel kunt doen.ย 

 

Romee | vriezerhack

Gadget #2 | Baggie stands

Vriezerzakjes zijn – zolang je geen soupercubes hebt – de meest ruimte-efficiente manier om gemealprepte producten in te vriezen.

Maar als je dat vaker doet, weet je hoeveel gepruts het is om die vriezerzakjes te vullen… Je hebt eigenlijk twee extra handen nodig om het zakje vast en open te houden, zodat jij die zonder knoeien kunt vullen.

You feel me? (Than you are officially in my mealprep-club! ๐Ÿ˜œ๐Ÿ˜…)

Daarom zijn deze baggie stands enorm handig. Je zet het ze neer, klemt het zakje vast en kunt zonder knoeien en super snel je zakjes vullen.ย 

De stands zijn inklapbaar waardoor ze makkelijk op te bergen zijn. En uitschuifbaar voor grotere formaten zakjes.

Ook deze baggie stands zijn nog niet op BOL te koop. Wel via Amazon NL!

N.b. ze zijn ook te koop via Amazon UK. Dus mocht je de soupercubes ook bestellen, kun je dit tegelijkertijd doen zonder extra bezorgkosten. Koop je alleen de baggiestands, dan is het goedkoper om via Amazon NL te bestellen vanwege bezorgkosten uit UK .

Extra vriezer-tip:

Vries vriezerzakjes plat in, zodat je ze in ingevroren staat verticaal kunt neerzetten.ย ย Zo hou je makkelijk overzicht wat je hebt. Snap je niet helemaal wat ik bedoel? Zie filmpje hierboven.ย 

Tip:ย vries ze niet boven op elkaar gestapeld in (zoals ik wel in het filmpje doe ๐Ÿ˜ฑ) , dan duurt het heel lang voordat ze bevriezen.

 

Beste herbruikbare diepvrieszakjes | organiseer je vriezer

Gadget #3 | Herbruikbare vriezerzakjes

Als je je vriezer beter in wilt zetten, zul je vaak gebruik gaan maken van vriezerzakjes. Herbruikbare zakjes zijn daarom een duurzame optie.

 

Ik ben lang op zoek geweest naar fijne vriezerzakjes, maar vind uiteindelijk deze het fijnst.ย  De sluiting lijkt een beetje stroef te gaan in het begin, maar dat komt na een paar keer gebruiken goed! Ze zijn stevig, kunnen in de afwasmachine en lekker niet.ย 

 

Heb je meer vragen over mealpeppen of over jeย  vriezer-organisatie? Leuk!ย  DM me via @planty.you of mail hallo@plantyyou.nl.

N.b. als ik in mijn blog verwijs naar Amazon of Bol maak ik hier altijd een affiliate linkje van. Dat betekent dat ik een paar cent van Bol of Amazon krijg als jij via mijn linkje een product zou kopen. Dat is natuurlijk niet de reden dat ik dit aanprijs! Liefs Romee