Tofu stukjes uit de oven
10 minuten bereidingstijd | ca. 35- 45 minuten in de oven
Ingredienten:
- ca. 375 gram tofu (zie tip over in calcium gestremde tofu in rechter kolom!)
- 30 gram eetlepels olijfolie (3 eetlepels)
- 55 gram sojasaus (3 eetlepels)
- 4 gram knoflookpoeder (1 theelepel)
- 25 gram edelgistvlokken
- Optioneel: 4 gram gedroogde oregano (1 theelepel)
Bereiding:
Stap 1: Verwarm de oven voor op 200 graden.
Stap 2: Meng de olijfolie, sojasaus, knoflookpoeder en edelgistvlokken goed zodat er een paste ontstaat.
Stap 3: Breek de tofu in stukjes (voor formaat, zie foto). Zorg dat je verschillende formaten hebt. Hoe kleiner, hoe crunchier ze worden, maar juist het verschil in structuur is erg lekker!
Stap 4: Meng de tofustukjes met de paste en verdeel over een bakplaat.
Stap 5: Zet de stukjes ca. 35 tot 45 minuten in de oven. Roer halverwege even door de stukjes, zodat de onderkant van de tofustukjes ook crunchy kan worden. Let op het laatst goed op: je wilt dat ze crunchy worden, maar ze kunnen ook verbranden!
Er wordt vaak gezegd dat tofu saai is, maar tofu kan heerlijk zijn als het maar op de juiste manier bereid wordt. Dit is mijn favoriete manier! Probeer de tofu stukjes bijvoorbeeld in deze salade, in een wrap of pita broodje.
Dit recept heb ik aangepast van It doesn’t taste like chicken, een vegan blog met ontzettend lekkere gerechten! Echt een aanrader als je op zoek bent naar nieuwe recepten.