n8c3y2eet9nicgcn25gjzjgni5smaz
Planty You | gepofte zoete aardappel

Recepten

 

 

Pickled onions

Pickled onions

Perfect voor een snelle mealprep! Je maakt het in 5 minuten en het is zeker 2 weken houdbaar in de koelkast.

Bovendien maak je er bijna elk gerecht nèt even iets lekkerder mee.

You’ll love it!

Gebakken oats | appel, banaan & walnoot

Gebakken oats | appel, banaan & walnoot

Gebakken oats. Een beetje alsof je cake eet bij het ontbijt. Maar dan gezond… What’s not to like?! .

Je kunt dit van te voren maken en er vier dagen mee ontbijten of in de vriezer bewaren voor een volgende keer. Perfecte mealprep dus!

Gezonde pecan pie

Gezonde pecan pie

Een plantaardige Pecan Pie die een gezonder alternatief is voor al het zoete geweld tijdens de feestdagen.

Niet 100% gezond, maar toch een stuk gezonder dan de meeste toetjes.

Wortelsoep

Wortelsoep

Een wortelsoep klinkt saai, maar deze is echt ongelofelijk lekker. En vrij simpel om te maken. De oven doet het meeste werk!

Gepofte zoete aardappel

Gepofte zoete aardappel

Dit is echt een go-to gerechtje bij ons thuis. Super gemakkelijk om te maken en de perfecte combi van troostrijk zacht, knapperig warm en frissig vers.

Bovendien zijn zoete aardappelen één van de meest voedingsstof-rijke producten ter wereld. Ook nog eens mega gezond dus!

Tofu met artisjok, groene asperge en spinazie

Tofu met artisjok, groene asperge en spinazie

Soms is het een beetje plannen en wennen als je net hebt besloten vaker plantaardig te eten. Maar als je weet wat je kunt maken, kun je in 10 minuten een lunch maken die super voedzaam en super lekker is. Zoals deze: geroosterd (volkoren) brood met een kruidige tofu en artisjok, groene asperge en spinazie. Bon appetit!

Gezonde karamel-blondies

Gezonde karamel-blondies

Een blondie is het zusje van een brownie, maar dan zonder het chocoladepoeder. Het beslag houdt daarom een goudbruine kleur; vandaar de naam ‘blondie’.

Ik gebruik voor dit recept kokossuiker, – de minst bewerkte vorm van suiker – en dat geeft een heerlijke karamel smaak. En gebruik kikkererwten als basis om hem extra gezond te maken.

No worries, je proeft de kikkererwten niet en ze zijn vreselijk lekker!

Chia-oats

Chia-oats

Overnight oats met vrij veel chiazaadjes, waardoor je een heerlijk romige structuur krijgt. Yummie!

Bovendien is het een heel gezond ontbijtje voor jou en je darmflora, vanwege de omega 3 en extra vezels.

Gezonde brownie

Gezonde brownie

De basis van deze brownie bestaat uit kikkererwten. Dat proef je niet, maar zorgt er wel voor dat het een hele gezonde snack is, zonder olie en met alleen maar pure producten! De perfecte snack!

Quick and easy | tomaten risotto

Quick and easy | tomaten risotto

Officieel moet je bij risotto natuurlijk beetje bij beetje wat bouillon toevoegen. En dat proces maakt het heel zen. En tijdrovend…

Leuk, maar niet voor doordeweeks. Dus een beetje quick and dirty, maar ik beloof je: deze risotto is nog steeds heul erg lekker!

Lasagne met linzen-bolo

Lasagne met linzen-bolo

Lasagne met linzen-bolo-saus20 minuutjes bereidingstijd | + 10 minuten pan op het vuur + 25 minuten oventijd | 4 personenIngredienten linzen-saus: 1 pakje volkoren pastavellen 150 gram champignons 35 gram walnoten 50 gram spinazie 1 blik linzen (uitlekgewicht 265...

Vegan pancakes

Vegan pancakes

Dé truc voor lekkere plantaardige pannenkoeken: appelmoes!

Fluffy, luchtig, yummie. Precies hoe een pannenkoek moet zijn. Geen ei meer voor nodig.

Mealprep shoarma buddha bowl

Mealprep shoarma buddha bowl

Deze buddha bowl met bloemkool, rijst, kikkererwten en aaradppel is heerlijk door alle kruiden en smaakmakers, vullend en mega lekker.

Je kunt het van tevoren mealpreppen en samenstellen zodat je het bij de lunch koud eet. Of hou de rijst, kikkererwten, bloemkool en aardappels apart zodat je die nog even op kunt warmen voordat je het eet.

Avocado tartare

Avocado tartare

Een feestelijk voorgerechtje voor Kerst of Oud & Nieuw. Super lekker, gezond, simpel om te maken. Echt mijn favoriet!

Pasta veggie bolo

Pasta veggie bolo

Het is altijd gevaarlijk als je een plantaardig gerecht vernoemd naar een traditioneel gerecht met vlees. Dat vraagt om teleurstellingen.

Maar pasta bolo geeft je wel het beste idee van de structuur en smaak van deze pasta.

Verwacht dus niet je oude vertrouwde pasta met gehakt, maar wel een nieuwe heerlijke pasta vol groenten die daar toch echt een beetje op lijkt!

Geroosterde zoete aardappel met zuurkool, paksoi en linzen

Geroosterde zoete aardappel met zuurkool, paksoi en linzen

Ik vond dit een totaal weird recept toen ik het voor het eerst via de Vegan Box probeerde.

Maar het was zó lekker, super makkelijk te maken, snel klaar én heel gezond vanwege de paksoi (een van de meest gezonde groentes die bestaat, maar die wij maar weinig eten) en de zuurkool (gefermenteerd eten is heel gezond voor onze darmflora!).

Ik heb het gerecht een beetje aangepast en kan het je nu van harte aanbevelen!

Club sandwich met tofu

Club sandwich met tofu

Als je iets meer de tijd hebt (ca. 20 minuten) en jezelf wilt trakteren op een echt lekkere lunch. Probeer dan deze club sandwich met tofu.

Volkoren pitabroodje met kikkerertwen

Volkoren pitabroodje met kikkerertwen

Zie je het verschil met dit pitabroodje met hummus en een boterham met hummus (of kaas)? Dit broodje zit bomvol groenten en kikkererwten. Je vult jezelf met veel meer gezonde stoffen die ook nog eens laag zijn in caloriedichtheid. Dus niet alleen geef je je lichaam veel meer voedingsstoffen, ook krijg je automatisch minder calorieën binnen. Goed voor je lijf én je lijn.

Couscous ontbijtje

Couscous ontbijtje

Couscous voor ontbijt klinkt misschien een beetje gek. Maar het is ontzettend lekker. Bovendien is het ontzettend helend voor ons lichaam om drie keer per dag onbewerkte (!) granen te eten.
Je zult het o.a. merken aan minder cravings gedurende de dag. Probeer het maar!

No bake rozijnenkoekjes

No bake rozijnenkoekjes

Deze koekjes hoef je niet te bakken. Je maakt ze in 15 minuten en kunt ze minstens 5 dagen in de koelkast bewaren. Perfect om zonder schuldgevoel van te snacken, want ze zitten bomvol vezels en gezonde voedingswaarden.

Winters stoofpotje

Winters stoofpotje

Nu de dagen weer kouder worden, beginnen we te snakken naar stamppotten en andere Winterse gerechten!

Maar stamppotjes eten we naar Hollands gebruik met vlees. Dit stoofpotje is echter minstens zo lekker Winters en hier zul je het vlees echt niet missen. Beloofd!

Zwarte bonensoep

Zwarte bonensoep

Bonen zijn ontzettend gezond voor ons. Toch worden ze vaak een beetje vergeten in ons dagelijks dieet. Deze soep brengt daar verandering in! Super lekker, troostrijk, vullend én gezond.

Mexicaanse Ragu

Mexicaanse Ragu

Een heerlijk troostrijke maaltijd, met een bijzondere garnering van bosui met munt en koriander. Verrassend lekker!

Tray bake met een romig tahin-sausje

Tray bake met een romig tahin-sausje

Een tray-bake is een super gemakkelijk, gezond en doordeweeks gerechtje. Er zijn vele varianten denkbaar, maar deze is mijn favoriet. Men name vanwege het heerlijke sausje.

Snelle noedels met een pinda-sausje

Snelle noedels met een pinda-sausje

Dit zomerse gerechtje of lunch zet je binnen 15 minuten op tafel. Lekker fris, vol groenten en met een romig, Aziatisch sausje o.b.v. pinda!

Omgekeerde bladerdeeg- pizza

Omgekeerde bladerdeeg- pizza

Met deze omgekeerde bladerdeegpizza kun je eindeloos variëren. Lekker om te beleggen met een grote diversiteit aan groenten, ideaal voor kinderen en maar 10 minuten werk. Perfect voor een doordeweekse avond!

Let op: de bladerdeegbodem is niet geheel onbewerkt. Dit recept is wel vegan, lekker en gezonder dan een bladerdeegpizza met kaas en mozzarella. Beslis zelf od dit binnen jouw dieet past!

Pasta gebakken ‘feta’

Pasta gebakken ‘feta’

Ik kwam dit gerecht tegen bij Plant You (nope, that’s not me!) en vind het echt briljant. Het kost je ontzettend weinig bereidingstijd en ik denk dat je veel mensen om de tuin zou kunnen leiden als je zou zeggen dat er zuivel in zit.

Lekker, romig én gezond!

Plaat- pannenkoek

Plaat- pannenkoek

Ik ben dol op Amerikaanse pannenkoeken bij het ontbijt. Het geeft me echt een zondag’s gevoel.

Het enige vervelende vind ik dat ik een half uur bezig ben om ze te bakken. En de eerste pannenkoeken alweer koud zijn, als ik de laatste exemplaren uit de pan haal.

Vandaar de plaatpannenkoek! Je maakt het beslag, doet het in een ovenschaal en 15 minuten later is ie klaar! Vierkant, dat wel. Maar perfect voor een luie zondag.

Butter cauliflower

Butter cauliflower

Geen butter chicken, maar butter cauliflower! Deze saus is heel rijk aan smaak en lekker vettig door de cashewnoten die er doorheen zijn geblend. De bloemkool kookt in de saus totdat ie perfect zacht met een kleine bite is. Yum!

hummus rozenharissa

hummus rozenharissa

Hummus kun je prima in de supermarkt kopen. Maar ik vind zelf gemaakte hummus véél lekkerder. Omdat het zoveel lekkerder is, is het ook veel gemakkelijker om de lunch plantaardig te maken. De boterham met kaas lonkt niet meer omdat ik een goed alternatief heb. Waarmee ik eindeloos kan variëren qua toppings.

Binnen 10 minuten maak ik genoeg voor een hele week. Dit recept is op dit moment favoriet!

Shepherd’s pie

Shepherd’s pie

Ik vind dit zo’n heerlijk winters gerecht! Sowieso ben ik in de winter dol op oven-gerechten. Rood wijntje erbij… genieten!

Het is gemakkelijk en snel te bereiden en mega gezond met al die peulvruchten en groenten.

Scrambled tofu mix

Scrambled tofu mix

Jaaaa, dit is dus een heel goed idee! Maak nu alvast je eigen Scrambled Tofu Mix zodat je die in je voorraadkast klaar hebt staan. Je hebt je gezonde ontbijtje dan in een handomdraai gemaakt.

Breakfast (or lunch) burrito

Breakfast (or lunch) burrito

Perfect voor een zondagse brunch of doordeweekse lunch. Super rijk van smaak door alle kruiden, mega gezond door alle bonen (tofu is ook een boon!) en je kunt natuurlijk eindeloos variëren.

Het is ook nog eens super snel gemaakt. Al helemaal als je de Tofu Scramble Mix al in je voorraadkast hebt staan :). Bon appetijt!

Pasta zongedroogde tomaat

Pasta zongedroogde tomaat

Dit is zo’n lekker pasta gerechtje, bomvol smaak door de zongedroogde tomaatjes, kappertjes en Tagiasca olijven.

Klassieke havermoutpap

Klassieke havermoutpap

Er komt altijd een moment in het jaar dat mijn liefde voor overnight oats, omslaat naar een craving voor iets wat nog troostrijker is. Iets dat warmte biedt in de vroege, donkere ochtend. Dat moment is gekomen…

Deze klassieker is dan een super fijn alternatief. Binnen 5 minuten klaar en echt SUPER troostrijk.

Caponata met ‘halloumi’ van tofu

Caponata met ‘halloumi’ van tofu

Caponata is een Italiaans gerecht van warme groenten met als basisingredient aubergine. Echt heel lekker in combinatie met de gegrilde tofu, die gemarineerd is in een kruidenmix waardoor het veel weg heeft van halloumi.

Ik was eerst een beetje sceptisch over de halloumi van tofu, maar was aangenaam verrast!

Fruit & groente smoothie

Fruit & groente smoothie

Smoothies zijn super lekker én een ideaal trucje om meer groenten en fruit in je dagelijkse dieet te verstoppen.

Lekker als ontbijt, maar ook als gezonde snack (dan zou ik de portie door 2 delen)!

Snelle aardappel lunch

Snelle aardappel lunch

Aardappel poffen in de magnetron?!?! Yep. Waar ze in de oven minstens een uur nodig hebben, zijn ze nu in 8 minuten klaar.

Heerlijk met een hummus-tahini sausje en welke verse groenten je maar in huis hebt.

Chiapudding met frambozen en blauwe bessen

Chiapudding met frambozen en blauwe bessen

Soms is het een beetje plannen om plantaardig te eten. En dat is wennen. Maar het resultaat is vaak ook dat je door dat plannen veel lekkerder gaat eten! Want zeg nou zelf: dit ziet er toch beter uit dan die gewoonlijke boterham met kaas?

Bovendien is dit een supergezond ontbijtje voor ons brein door de blauwe bessen, frambozen en omega 3.

Vegan pizza

Vegan pizza

Deze pizza is heerlijk! Ik beloof je dat je de kaas niet zult missen. Probeer het maar!

Mujadara met gekarameliseerde ui

Mujadara met gekarameliseerde ui

Ik werd aangenaam verrast door dit gerecht uit The Vegan Box. Het ziet er misschien niet zo lekker uit (bruin!) en duurt bovendien 45 minuten om te bereiden. Dat vind ik normaal gesproken veel te lang voor een doordeweeks maaltje.

Maar van die 45 minuten, hoef je maar 10 minuten iets te bereiden (en daarna hoef je alleen nog af en toe in de pan te roeren).

Het gerecht zit bomvol smaak door verschillende kruiden en de diepte van die heerlijke gekarameliseerde ui.

Ik heb het recept nog een beetje aangepast en raad hem je nu van harte aan!

Snelle snacks om altijd in huis te hebben

Snelle snacks om altijd in huis te hebben

Het is niet altijd gemakkelijk om de gezonde keuze te maken. Al helemaal niet als je honger hebt. Daarom is het belangrijk dat je altijd lekkere en gezonde snacks in huis hebt die je zonder moeite kunt pakken. Help jezelf een plantaardige keuze te maken!

Popcorn

Popcorn

Popcorn is top! Gezond (het telt als een graansoort) en je kunt er eindeloos mee variëren. Met een beetje zout is het al heerlijk, maar wat dacht je van deze kruidige toppings?

Gezonde cupcakes

Gezonde cupcakes

Ik noem dit wel cupcakes maar zou het misschien beter ‘mega lekker koekjesdeeg in de vorm van een cupcake’ kunnen noemen! Vind jij het deeg ook altijd lekkerder dan het koekje zelf? Dan is dit recept voor jou!

Verwacht dan ook geen luchtige muffin met een basis van bloem, maar een hap koekjesdeeg dat ongezond proeft maar gezond is!

Snelle, groene smoothie

Snelle, groene smoothie

Een ideale start van een drukke dag of perfecte einde-middag-snack om je nog even een extra boost te geven.

Edamame boontjes

Edamame boontjes

Het fijne van deze snack is niet alleen dat het heel erg lekker en gemakkelijk te bereiden is, maar ook dat je het altijd in huis kunt hebben omdat je de boontjes (voordat je ze bereidt) in de vriezer bewaart.

Gekruide noten

Gekruide noten

Binnen 10 minuten maak je noten nog lekkerder met je eigen kruidenmix. Simpel en heerlijk!

Kokos limoen noedels

Kokos limoen noedels

Dits is een heerlijk, simpel, doordeweeks gerechtje bomvol smaak. Probeer het maar!

Tofu kerrie spread

Tofu kerrie spread

Maar… wat doe ik nou voor plantaardigs op mijn brood? Dat vraag jij je vast wel eens af. Dit dus! Het is super lekker. Kost je 10 minuten en is zeker 5 dagen houdbaar in de koelkast. Dus je kunt er nog de hele week snel maar gezond mee lunchen. Yum!

Salade met tofu bites uit de oven

Salade met tofu bites uit de oven

Het is lastig kiezen, maar als het zou moeten zou ik dit mijn favoriete salade noemen. Vooral heerlijk als de tofu stukjes warm uit de oven komen! En ook nog eens een bron van ijzer, calcium en veel andere voedingsstoffen. What’s not to like?!

Tofu bites uit de oven

Tofu bites uit de oven

Dit is echt de aller aller lekkerste manier om tofu te bereiden! Heerlijke door een salade, in een wrap of pitabroodje.

Overnight oats | tahini

Overnight oats | tahini

Ik ben gek op overnight oats. Omdat het vet lekker is én omdat het zich zo goed leent om te mealpreppen.

Op zondag maak ik porties voor de hele week, waardoor ik elke ochtend zonder gedoe lekker én super gezond kan ontbijten. Echt een mega goed begin van de dag.

Deze variant is mijn favoriet. Het hartige van de tahini en het zoete van de vanille-extract geven dit ontbijtje een bijzonder lekkere smaak. Lekker met verse frambozen en/of banaan!

Ravioli met napolitanasaus en aubergine

Ravioli met napolitanasaus en aubergine

Je kunt dit bijna geen recept noemen, zo gemakkelijk is dit gerechtje. Ik zet het in ca. 10 minuten op tafel en maak het vaak als ik alleen eet of weinig tijd heb. Toch is het super voedzaam en troostrijk! Aanradertje dus.

Wrap-tosti met hummus, avocado en za’atar

Wrap-tosti met hummus, avocado en za’atar

I love wrap-tosti’s!!! Dé manier voor een snelle lunch die toch lekkerder is dan die standaard boterham met kaas. En bovendien een super manier om ook met de lunch wat groenten en peulvruchten (in de vorm van hummus) binnen te krijgen.

Cashew parmezaan

Cashew parmezaan

Tegenwoordig zie je plantaardige parmezaanse kaas in de winkel, zoals Violife. En alhoewel die smelten en best goed smaken, zijn dit soort producten enorm bewerkt. Je eet vooral olie/vet en weinig gezonde voedingsstoffen. Deze parmezaanse kaas is een stuk gezonder!

Mac ’n cheese

Mac ’n cheese

Eentje voor de nostalgie. Want wanneer eet je nou nog macaroni?! Laat staan de old school Mac ’n Cheesse. En dan ook nog plantaardig?!?!

Mij brengt het terug naar mijn jeugd. Maar dit keer met allemaal geheime gezonde ingredienten. Perfect als jouw kindje een moeilijke eter is!

Mega lekkere aardappel- salade

Mega lekkere aardappel- salade

Deze aardappelsalade is heerlijk als avondeten op een warme dag, maar ik eet hem ook graag als lunch.

De dressing is gebaseerd op soja yoghurt en tahini. Rijk en vol, maar zonder olie of mayonaise. Yum!

Dadelballetjes met pinda en kokos

Dadelballetjes met pinda en kokos

Om jezelf te helpen plantaardig te eten is het fijn om gezonde snacks in huis te hebben. Daar zijn deze balletjes perfect voor! Je bewaart ze in een afgesloten potje in de koelkast en zo blijven ze lang goed.

Vegan bananenbrood zonder olie

Vegan bananenbrood zonder olie

Vegan bananenbrood zonder olie. Doordat je appelmoes in plaats van olie gebruikt is dit bananenbrood heel gezond en tóch lekker smeuïg.

Ik maak vaak twee broden en vries een deel (al gesneden) in. Een half uurtje laten ontdooien of 1 minuutje in de magnetron en je hebt een super lekker & gezond tussendoortje of ontbijt!

Groene linzensoep

Groene linzensoep

Vaak wordt er in een recept voor linzensoep gebruik gemaakt van rode linzen. Heerlijk, maar in dit recept gebruik ik vooral groene linzen, zodat het een wat dunnere soep wordt omdat deze soort linzen niet uit elkaar vallen. Ik vind dat nóg lekkerder.

Super gezond, voedzaam en mega lekker. Zowel voor lunch als avondeten!

Wrap-tosti

Wrap-tosti

Lunchen met volkoren brood is prima. Maar ik raad altijd aan om dit af te wisselen met salades, pitabroodjes of… tosti-wraps!

Dit geeft je net wat meer mogelijkheden om ook bij de lunch die gezonde groenten en peulvruchten binnen te krijgen!

Volkoren pannenkoeken

Volkoren pannenkoeken

Even zin in iets anders dan yoghurt met fruit, overnight oats of havermoutpap? Pannenkoeken kunnen ook heel gezond zijn! Check it out…

Geraspte zoete aardappel met basilicum-cashewpesto

Geraspte zoete aardappel met basilicum-cashewpesto

Een zoete aardappel bevat zoveel voedingsstoffen, dat het een van de gezondste producten is ter wereld!

Voeg daar de boerenkool en spinazie aan toe en dit gerecht is één bommetje gezondheid. Klaar binnen 25 minuten!

Tomaten- en paprikasoep met kokosmelk

Tomaten- en paprikasoep met kokosmelk

Zo simpel om te maken en toch bomvol smaak! De diepe warmte van de zongedroogde tomaatjes, de hint van paprika, het romige van de kokosmelk en een extra smaak-dimensie door de oregano. Het komt allemaal samen in de dit heerlijke soepje.

Lekker met geroosterd brood (die je eventueel met een knoflookteentje in kunt wrijven), croutons en basilicum.

Scrambled tofu met rozenharissa

Scrambled tofu met rozenharissa

Rozenharissa is een heerlijke smaakmaker. Niet te overheersend, maar het maakt een gerecht net even wat specialer.

Ook deze heerlijke scrambled tofu. Perfect voor een uitgebreide brunch, met een krantje en een kopje koffie erbij.

Thaise rode curry soep

Thaise rode curry soep

Met deze soep haal je het Thaise restaurant in huis. Ze zit bomvol Aziatische smaken en je kunt haar zo pittig maken als je zelf wilt middels de sriracha. Yum!

Gnocchi met een basilicum cashewpesto

Gnocchi met een basilicum cashewpesto

Gnocchi kan zo lekker troostrijk zijn. Zo’n warm bommetje zachte aardappel, die je bijna toefluistert dat alles goed gaat komen.

En dat kan ie je ook nog eens op allerlei verschillende manieren vertellen. Gebakken, gekookt of uit de oven. Het smaakt allemaal heerlijk.

Deze keer met tomatensaus, een basilicum cashewpesto met spinazie en pijnboompitten.

Chiazaad pudding | Mango, kiwi & appel

Chiazaad pudding | Mango, kiwi & appel

Een heerlijk weekend-ontbijtje. Je kunt het de dag van te voren maken en op een luie zaterdagochtend met een krantje erbij in bed opeten. Zonder dat je er nog iets aan hoeft te doen! Klinkt lekker toch?

Shakshuka

Shakshuka

Dit gerecht is super simpel, snel klaar, foolproof en heel gezellig om aan gasten voor te schotelen.
Vooral als je alles in aparte schaaltjes op tafel zet!

Inspiratie voor een snelle plantaardige broodlunch

Inspiratie voor een snelle plantaardige broodlunch

Maar… wat doe je dan eigenlijk op je brood? Die vraag kreeg ik niet alleen van anderen. Ik stelde hem ook aan mezelf. Ik vond de lunch de grootste uitdaging om volledig plantaardig te eten. Hier zet ik een aantal snelle en lekkere opties voor je op een rijtje!

Avocado pasta

Avocado pasta

Deze pasta is ideaal voor een doordeweekse avond! Hij is binnen 15 minuten klaar, gezond, lekker, romig en vol smaak.